Austrálčan sa vďaka banke stal milionárom: Bez peňazí je však šťastnejší

NETKY.SK • 12 December 2016, 10:29 • 2 min
Austrálčan sa vďaka banke stal milionárom: Bez peňazí je však šťastnejší

SYDNEY – Luke Moore si pred šiestimi rokmi založil v Austrálii bankový účet. Netušil však aký „darček“ od banky dostal. Zabudli mu totiž nastaviť povolené prečerpanie účtu, takže mohol míňať koľko chcel, bez ohľadu na to, že na účte tieto finančné prostriedky nemal.

slovakia

left justify in out

Luke, ktorý už predtým dlžil banke asi 6-tisíc si začal užívať život plnými priehrštiami. Kúpil si luxusné autá značky Maserati a Aston Martin v hodnote asi 100-tisíc eur a 40-tisíc zaplatil za loď, pretože mal rád dovolenky na mori.

 

img

 

img

 

Spolu minul v prepočte asi 1,5 milióna eur, najviac na divoké párty a striptérky. Banka si svoju chybu všimla a 29-ročného Austrálčana súd odsúdil na 7-ročné väzenie, Luke sa však odvoalal a vyhral, takže sa vyhol trestu za mrežami.

 

Austrálčan si užil život naplno, a teraz Študuje trestné právo, jazdí na aute za pár stoviek a býva so svojou mamou. Pre denník The Daily Telegraph však priznal, že je šťastnejší teraz, ako keď mal neobmedzené množstvo peňazí.

 

„Naučil som sa, že za peniaze sa nedá kúpiť všetko,“ povedal Luke a dodal, že s 20 dolármi v peňaženke zbalí ženu oveľa jednoduchšie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies