Austrálčan dokončil beh okolo sveta za 20 mesiacov!

NETKY.SK • 13 September 2013, 09:38 • 2 min
 Austrálčan dokončil beh okolo sveta za 20 mesiacov!

SYDNEY - Päťdesiatdvaročný Austrálčan Tom Denniss dokončil v piatok maratón trvajúci 20 mesiacov vo viere, že zabehol nový svetový rekord.

slovakia

left justify in out

V Austrálii, na Novom Zélande, v Severnej aj Južnej Amerike, Európe a Ázii prekonal dovedna 26-tisíc kilometrov. Ultramaratónec sa nevyhýbal púšťam ani pohoriam. Podľa organizátorov akcie s charitatívnym rozmerom prekonal Dána Jaspera Olsena o 40 dní. Vyzbieral pri tom 49-tisíc amerických dolárov. Na cestu sa vydal 31. decembra 2011 spred budovy Opery v Sydney, na tom istom mieste ju aj zavŕšil. Na nohách strávil 622 dní.

"Všetok ten záujem v cieli ma trochu zaskočil, najmä keď som toľko dní bežal uprostred ničoho. Behu sa venujem od dvanástich rokov. Vždy som hľadal, kde sú moje hranice," povedal Denniss. Najťažšie chvíle vraj zažíval v juhoamerických Andách: "Takmer som to nezvládol. Cesta bola zasnežená, musel som ju obchádzať a takmer som pri tom spadol z ľadovej steny. To bola asi najnebezpečnejšia situácia. Kedykoľvek som sa mohol pošmyknúť." 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies