Austrálčanka prežila pretrhnutie 111-metrového lana na bungee jumping

NETKY.SK • 10 Január 2012, 09:34 • 2 min
Austrálčanka prežila pretrhnutie 111-metrového lana na bungee jumping

Austrálčanka prežila pretrhnutie 111-metrového lana na bungee jumping

slovakia

left justify in out

img

Všetci anjeli strážni museli stáť na Silvestra pri 22-ročnej Austrálčanke, ktorá pri Viktóriiných vodopádoch na hraniciach Zimbabwe a Zambie prežila prethnutie 111-metrového lana na bungee jumping. 
Erin Langworthyová z Perthu v dnešnom vysielaní televíznej stanice Channel 9 povedala, že 31. decembra sa chystala skočiť z mosta Victoria Falls Bridge do rieky Zambezi, keď sa lano v polovici pádu roztrhlo.
Zrazu bolo všetko čierne, povedala mladá žena. "Ako som sa ponárala hlbšie, voda bola chladnejšia a to ma zrejme opäť prebralo k vedomiu," dodala.
Napriek tomu, že mala nohy zviazané lanom a zlomenú kľúčnu kosť, podarilo sa jej priplávať k brehu. 
"Cítila som sa, ako keby ma niekto poriadne zmlátil," opísala Langworthyová svoj traumatický dovolenkový zážitok. Navyše ju stále strhával prúd, takže bola dezorientovaná a zvyšok lana sa opakovane zachytával o dno.
Austrálčanku podľa novín Post Zambia ošetrili v nemocnici v Zimbabwe a potom previezli do Juhoafrickej republiky. Okrem modrín však nebola vážnejšie zranená.
Skoky z mosta Victoria Falls Bridge organizuje spoločnosť Safari Par Excellence, ktorá ich na svojej internetovej stránke (https://www.safpar.net/bungi.html) propaguje sloganom "111 metrov čistého adrenalínu!".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies