Aupark v Trenčíne nebude, mesto si zoberie úver na odkúpenie pozemkov

NETKY.SK • 22 August 2014, 14:40 • 2 min
Aupark v Trenčíne nebude, mesto si zoberie úver na odkúpenie pozemkov

TRENČÍN - Poslanci mestského zastupiteľstva v Trenčíne dnes schválili návrh na prijatie dlhodobého úveru vo výške takmer 682.000 eur.

slovakia

left justify in out

Financie mesto použije na odkúpenie pozemkov od spoločnosti HB Reavis, ktorá odstúpila od zámeru výstavby zábavno-obchodného centra Aupark.
     

HB Reavis kúpila od mesta pozemky v roku 2008, projekt sa rozhodla zastaviť z dvoch dôvodov. „Na jednej strane to boli vysoké vyvolané investície. V rámci projektu by sme museli investovať niekoľko miliónov eur do verejnej infraštruktúry. Na druhej strane sa však projekt v rámci územného konania neustále zmenšoval, a to až do takej miery, že nám projekt vyšiel ako ekonomicky nerentabilný,“ povedal výkonný riaditeľ spoločnosti HB Reavis Slovakia Adrián Rác.
     

Podľa hlavného architekta mesta Trenčín Martina Beďatša plánovaná dispozícia Auparku neriešila dopravu v centre mesta. „Pôvodný návrh rátal s vybudovaním veľkého kruhového objazdu pod cestným mostom na náklady investora. To sa nepodarilo naplniť. Neskôr prišiel investor so zmenšeným návrhom Auparku s alternatívnym riešením dopravy, čo však nebolo možné akceptovať,“ pripomenul Beďatš. 
     

Poslanci rovnako schválili dohodu o ukončení zmluvy o budúcej zmluve a zmluvy o zriadení vecného bremena uzavretej medzi Mestom Trenčín a spoločnosťou AUPARK Trenčín, ktorá mala centrum stavať.  
     

„Po odstúpení od zmluvy nás investor požiadal o vrátenie plnenia, čo bolo obsiahnuté v zmluve o predaji pozemkov v roku 2008. Mesto pozemky kupuje za rovnakú cenu, za akú ich predalo, i keď ich trhová hodnota je dnes vyššia. Mesto tým získa veľmi zaujímavý priestor v centre mesta v úzkom dotyku s historickým jadrom pre ďalší rozvoj,“ skonštatoval primátor Trenčína Richard Rybníček s tým, že v súvislosti s prijatím úveru schválili poslanci aj zmenu rozpočtu mesta na tento rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies