Aukčný portál eBay zrušil dražbu predmetov z Osvienčimu

NETKY.SK • 3 November 2013, 09:21 • 2 min
Aukčný portál eBay zrušil dražbu predmetov z Osvienčimu

LONDÝN - Predmety, ktoré používali väzni v Osvienčime, portál stiahol z ponuky.

slovakia

left justify in out

Internetový aukčný portál eBay zrušil dražby približne 30 predmetov súvisiacich s holokaustom vrátane oblečenia, ktoré nosili obete v koncentračnom tábore v Osvienčime. S odvolaním sa na britské noviny Mail on Sunday o tom informovala agentúra Reuters.

Noviny informovali, že v priebehu uplynulého týždňa našli na stránke dražby rôznych predmetov, ktoré používali obete Holokaustu v koncentračných táboroch. Medzi suvenírmi bola aj kompletná rovnošata, ktorú podľa jej predajcu nosieval v Osvienčime poľský pekár. Uniforma bola v ponuke za 11.200 britských libier (približne 13.200 eur). Na predaj boli aj topánky, cestovné kufríky či zubné kefky - pričom podľa ich predajcu všetky tieto predmety používali väzni v Osvienčime.

Aukčný portál zrušil dražby 30 suvenírov v priebehu niekoľkých hodín po tom, čo ho noviny o predmetoch v ponuke upovedomili. Predstavitelia stránky sa prostredníctvom vyhlásenia ospravedlnili a prisľúbili, že venujú 25.000 libier (29.500 eur) na charitatívne účely.

"Je nám veľmi ľúto, že tieto predmety boli v ponuke na stránke eBay a z ponuky ich vyraďujeme. Nepovoľujeme ponuky takéhoto charakteru. Na stránku dohliadajú tisícky našich pracovníkov, pričom na detekciu predmetov, ktoré by sa nemali predávať, využívame najmodernejšie technológie," uvádza sa vo vyhlásení.

Podľa britských novín predstavitelia portálu nevedeli určiť, ako dlho boli podobné predmety na stránke v ponuke. Predajcom rovnošaty väzňa z Osvienčimu bol Ukrajinec žijúci v Kanade, ktorý už minulý rok predal oblečenie obetí v Osvienčime za 18.000 amerických dolárov (13.300 eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies