Augustové búrky spôsobili stovky škôd

NETKY.SK • 20 August 2015, 10:20 • 2 min
Augustové búrky spôsobili stovky škôd

BRATISLAVA - Počas uplynulých dní takmer na celom území Slovenska intenzívne prší a počet hlásení poistných udalostí sa zvyšuje. Klienti Allianz – Slovenskej poisťovne nahlásili za posledné dva týždne 300 poistných udalostí spôsobených živlami, najčastejšie boli príčinou zrážky, víchrica, povodeň a úder blesku. Celková výška takýchto škôd za uplynulé dni je 116.000 eur.

slovakia

left justify in out

Najčastejšie sa poistné udalosti týkajú poškodených maľoviek, striech domov, zaplavených pivníc. Počasie zničilo aj niekoľko vozidiel, väčšinou boli hlásené poškodenia krupobitím a v siedmich prípadoch na auto spadol strom.

 

Na možný nárast hlásení je poisťovňa pripravená. Predpokladá sa, že niektorí majitelia poškodených domov či vozidiel mohli byť v čase kalamity odcestovaní napríklad na dovolenke a o tom, čo sa stalo, sa dozvedeli až neskôr. Na nahlásenie škôd majú klienti 30 dní.

 

Nahlásiť poistnú udalosť je treba čo najskôr, klienti tak môžu urobiť telefonicky alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie. Poisťovňa rieši nahlásené poistné udalosti tak, aby mohla čo najrýchlejšie odškodniť nároky klientov. Hneď pri nahlásení škody poisťovňa rozhodne o ďalších potrebných krokoch k jej likvidácii. Pri nákladnejších poškodeniach pristupuje k poskytnutiu zálohy poistného plnenia, ktorej účelom je čiastočné finančné krytie pre klienta už počas priebehu odstraňovania a opravy škody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona