Audi zvýšilo svoj 5-ročný investičný plán, chce predbehnúť BMW

NETKY.SK • 29 December 2014, 09:05 • 2 min
Audi zvýšilo svoj 5-ročný investičný plán, chce predbehnúť BMW

BERLÍN - Audi minie 24 miliárd eur na vývoj technológií a zvýšenie produkcie.

slovakia

left justify in out

Automobilka tak zvýšila svoj 5-ročný investičný plán o 2 miliardy eur. Jej cieľom je predbehnúť BMW a stať sa najväčším svetovým predajcom luxusných áut. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
     

Okolo 16,8 miliardy eur alebo 70 % z uvedenej sumy má ísť na nové modely, ako je napríklad športovo úžitkové auto Q1, uviedla v sobotu (27. 12.) vo svojom vyhlásení automobilky, ktorá je divíziou Volkswagenu. Audi očakáva, že tento rok bude rekordný a že počet predaných áut prekročí hranicu 1,7 milióna.
     

"Rozsiahlo investujeme do inovatívnych oblastí, ako sú elektrická mobilita, kolektivita a ľahké konštrukcie," uviedol šéf automobilky Rupert Stadler. Audi chce do roku 2020 rozšíriť svoju modelovú ponuku z 50 na 60 modelov.
     

Audi je aktuálne svetovou dvojkou v oblasti predaja luxusných áut. Do konca prebiehajúceho desaťročia chce predbehnúť BMW a stať sa globálnym lídrom. Rozdiel medzi oboma značkami sa tento rok znížil. BMW predalo za prvých 11 mesiacov tohto roka o 42.600 vozidiel viac ako Audi, pričom v rovnakom období vlani to bolo 54.600.
     

Rozpočet Audi je súčasťou investičného plánu Volkswagenu v celkovej hodnote 85,6 miliardy eur. Nemecký koncern chce predbehnúť Toyotu a stať sa najväčšou automobilkou na svete.
     

Audi plánuje ročne investovať 4,8 miliardy eur. Pôvodný investičný plán počítal len so 4,4 miliardy ročne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies