Audi v Maďarsku zavedie tretiu pracovnú zmenu

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 12:43 • 2 min
Audi v Maďarsku zavedie tretiu pracovnú zmenu

BUDAPEŠŤ - Nemecký výrobca luxusných automobilov Audi, ktorý je dcérskou spoločnosťou koncernu Volkswagen (VW), vo svojom maďarskom závode otvára v polovici augusta tretiu pracovnú zmenu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť o tom informovala v utorok. Továreň v meste Györ na západe krajiny vyrába modely A3, TT Coupe a Roadster. Vlani výrobné linky závodu opustilo 42 851 áut a 1,93 mil. motorov, z nich väčšina smerovala na export. Pre sériovú výrobu nového modelu Audi TT Coupe je zavedenie tretej pracovnej zmeny nevyhnutné, uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

 

Do rozšírenia maďarského závodu už koncern VW investoval viac ako 900 mil. eur. Európska komisia minulý týždeň oznámila začatie hĺbkovej kontroly investičných stimulov v objeme 133,3 mil. eur, ktoré plánuje automobilke poskytnúť maďarská vláda. 

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V súčasnosti v bratislavskej fabrike vyrába automobily VW Touareg, Audi Q7, VW up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies