Audi nainštaluje vozidlám nový softvér na zlepšenie emisií, týka sa to až 850-tisíc áut

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 14:36 • 2 min
Audi nainštaluje vozidlám nový softvér na zlepšenie emisií, týka sa to až 850-tisíc áut

BERLÍN - Nemecká automobilka Audi oznámila, že dobrovoľne nainštaluje svojim až 850 tis. vozidlám s dieselovými motormi nový softvér, aby zlepšila ich emisie.

slovakia

left justify in out

Výrobca áut svoj program dodatočného vybavenia ohlásil po tom, ako o podobnom zámere informovala konkurenčná firma Daimler.

 

Automobilka Audi, ktorá je dcérou Volkswagenu, v piatok vo vyhlásení uviedla, že "sa snaží udržať budúcu životaschopnosť dieselových motorov" a vyjadrila presvedčenie, že tento program "bude pôsobiť proti možným zákazom premávky vozidiel s dieselovými motormi".

Program bezplatnej inštalácie nového softvéru do vozidiel Audi sa týka áut so šesťvalcovými a osemvalcovými dieselovými motormi.

 

Konkurenčná firma Daimler v utorok informovala, že dobrovoľne zvolá 3 milióny vozidiel Mercedes-Benz s dieselovými motormi v Európe, aby zlepšila ich emisie. V niektorých nemeckých mestách sa totiž objavili návrhy na zákaz takýchto motorov pre obavy z úrovne oxidu dusíka, ktorý emitujú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies