Audi investuje v Maďarsku 900 miliónov eur

NETKY.SK • 24 September 2010, 07:13 • 2 min
Audi investuje v Maďarsku 900 miliónov eur

Audi investuje v Maďarsku 900 miliónov eur

slovakia

left justify in out

img

Audi investuje 900 miliónov eur do svojho podniku v maďarskom Györe. Ako dnes informovala dcérska spoločnosť Volkswagenu, v závode, ktorý aktuálne zamestnáva 5600 ľudí, vznikne 1800 nových pracovných miest.
      Audi kúpilo vedľa svojho závodu v Györe pozemok, aby ho mohlo rozšíriť. Od roku 2013 by tu chcelo vyrábať 125.000 áut ročne.
      "Prostredníctvom rozšírenia závodu v Györe zvyšujeme našu medzinárodnú konkurencieschopnosť," uviedol predseda predstavenstva Audi Rupert Stadler. Audi teraz vyrába v Maďarsku motory a montuje Audi TT a A3 Cabriolet. K tomu pribudne nový model z radu A3, dodal Stadler.
      V súčasnosti v györskom závode prebieha len konečná montáž. Po rozšírení by sa mal stať plnohodnotným výrobným podnikom s produkciou karosérií alebo lakovňou.
      V utorok (21.9.) oznámil expanziu v Maďarsku aj General Motors (GM), ktorý investuje do rozšírenia maďarského závodu svojej dcéry Opel 500 miliónov eur.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies