Audi Hungaria prerušilo výrobu na pár hodín

NETKY.SK • 18 Január 2019, 10:37 • 2 min
Audi Hungaria prerušilo výrobu na pár hodín

BUDAPEŠŤ - Zamestnanci automobilovej spoločnosť Audi Hungaria v severomaďarskom Györi začali v piatok o 09.00 h dvojhodinový výstražný štrajk, informovalo internetové vydanie maďarského týždenníka Heti Világgazdaság.

slovakia

left justify in out

Štrajk vyhlásil Nezávislý odborový zväz Audi Hungaria (AHFSZ) po tom, čo sa nepodarilo dosiahnuť mzdovú dohodu so zamestnávateľom. Odborári v decembri predložili požiadavku, v ktorej okrem iného uviedli, že mzdová dohoda by sa mala týkať jedného roka, že základná mzda s aplikovaním kombinovaného rastu by mala dosiahnuť 18 %, najmenej však 234 eur.

 

 

Vyjednávanie o mzdách pre tento rok sa začalo vlani v septembri. V stredu ponúkla spoločnosť odborárom nový mzdový návrh, ktorý okrem pôvodného návrhu rastu miezd o 10 % s platnosťou od 1. januára tohto roka a o ďalších 10 % od 1. januára 2020 obsahoval aj ďalšie bližšie nešpecifikované prvky.

AHFSZ upozornil, že vo všetkých výrobných závodoch skupiny Audi v Európe sú platy vyššie než v Maďarsku: na Slovensku o 28 %, v Českej republike o 15 %, v Poľsku o 39 % a v Belgicku sú mzdy až 3,6-násobne vyššie než v Győri.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finishing touch 👌| Introducing the all-new #A8, revealed today at #AudiSummit! What do you think?

Príspevok, ktorý zdieľa Santa Monica Audi (@santamonicaaudi),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies