Audi chce počas piatich rokov preinvestovať 22 mld. eur

NETKY.SK • 29 December 2013, 15:09 • 2 min
Audi chce počas piatich rokov preinvestovať 22 mld. eur

FRANKFURT - Investície sa majú týkať nových modelov, závodov a technológie.

slovakia

left justify in out

Nemecká automobilka Audi investuje počas nasledujúcich piatich rokov do nových modelov, závodov a technológie 22 mld. eur. Ročne tak preinvestuje 4,4 mld. eur, čo je o oveľa viac, než suma 2,6 mld. eur, ktorú si vyčlenila na investície v rozpočte v decembri 2011. Zdroje oboznámené s problematikou tento mesiac pre agentúru Reuters uviedli, že Audi plánuje zvýšiť výdavky pre snahu dobehnúť najväčšieho konkurenta, nemeckú firmu BMW. Audi, ktorá je dcérou nemeckého koncernu Volkswagen, vo svojom stanovisku ďalej uviedla, že 70 % nových plánovaných investícií poputuje na nové modely a technológie a viac ako polovicu sumy investuje do svojich sietí v nemeckých mestách Ingolstadt a Neckarsulm.

Tieto plánované investície majú tiež podporovať zahraničnú expanziu automobilky. Tá už má továrne v Mexiku, Číne a obzerá sa tiež po výrobe v Brazílii. Audi plánuje v budúcom roku prvýkrát vyrábať viac áut v zahraničí, než v Nemecku. Plánuje tiež zvýšiť svoje predaje na najmenej 2 mil. áut ročne a do konca dekády chce prekonať BMW tým, že zvýši počet svojich modelov na 60 zo súčasných 49. "Stanovili sme si cieľ dodávať do roku 2015 svojim zákazníkom 1,15 mil. áut ročne, pohodlne sme však tento cieľ zvládli už v roku 2013. Blížime sa teraz k ďalšiemu míľniku 2 miliónov,“ uviedol v stanovisku šéf automobilky Audi Rupert Stadler.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies