Audi bude pokračovať v nábore nových zamestnancov napriek kríze VW

NETKY.SK • 24 Október 2015, 15:31 • 2 min
Audi bude pokračovať v nábore nových zamestnancov napriek kríze VW

BERLÍN - Nemecká automobilka Audi plánuje pokračovať v nábore nových zamestnancov a potvrdila garanciu pracovných miest do konca roka 2018 napriek tomu, že jej materský koncern Volkswagen (VW) tvrdo zasiahol emisný škandál.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes hovorca Audi v reakcii na správy, ktoré sa objavili v nemeckých médiách. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

"Držíme sa svojich plánov strategického rastu a pokračujeme v nábore zamestnancov," citovali dnes noviny Heilbronner Stimme z vyhlásenia šéfa personálneho oddelenia Audi Thomasa Sigiho, ktoré automobilka zverejnila na svojom intranete.

 

Uviedol tiež, že nové objednávky aj predaj modelov Audi sú momentálne stabilné. Audi vyplatí zamestnancom na budúci rok "solídne prémie", aj keď je ešte skoro špekulovať o presnej sume.

 

Koncern Volkswagen, najväčší výrobca áut v Európe, ktorému patrí aj automobilka Audi, tvrdo zasiahol škandál s emisiami jeho dieselových vozidiel. Škandál sa prevalil minulý mesiac, keď americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) oznámila, že nemecká firma nainštalovala do vyše 480.000 dieselových áut v Spojených štátoch softvér, ktorý počas testovania umožňoval zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Volkswagen neskôr priznal, že po celom svete jazdí zhruba 11 miliónov áut s takýmto softvérom.

 

Volkswagen medzitým vymenil vedenie firmy a pripravuje sa na masové zvolávanie áut a skupinové žaloby po celom svete.

 

Časopis Manager Magazin v dnešnom vydaní uviedol, že koncern plánuje ponechať väčšinu výdavkoch spojených so škandálom, ktoré podľa predbežných odhadov prekročia 30 miliárd eur, na pleciach materskej značky VW a "ušetrí" svoje dcéry, ako sú Audi a Porsche.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona