Audi a Mercedes zaznamenali vo februári prudký nárast predaja v Číne

NETKY.SK • 6 Marec 2012, 07:50 • 2 min
Audi a Mercedes zaznamenali vo februári prudký nárast predaja v Číne

Audi a Mercedes zaznamenali vo februári prudký nárast predaja v Číne - Svet Nemeckí výrobcovia luxusných automobilov Mercedes-Benz a Audi hlásia za február prudký nárast predaja svojich vozidiel v Číne. Podľa údajov koncernu Volkswagen, ktorý vlastní auto

slovakia

left justify in out

img

Nemeckí výrobcovia luxusných automobilov Mercedes-Benz a Audi hlásia za február prudký nárast predaja svojich vozidiel v Číne.
      Podľa údajov koncernu Volkswagen, ktorý vlastní automobilku Audi, sa odbyt jej modelov v najľudnatejšej ázijskej krajine vo februári zvýšil medziročne 66 % na rekordných 31.352 áut.
      Aj Daimler, ktorému patrí značka Mercedes, zaznamenal v sledovanom období nárast predaja týchto vozidiel v Číne o 57 %, a to na 19.205 kusov. Prvýkrát v histórii tak automobilka vo februári predala viac Mercedesov v Číne ako v USA, aj keď jej odbyt v Spojených štátoch tiež stúpol o "zdravých" 17 % na 18.808 vozidiel.
      Globálny odbyt vozidiel značky Mercedes sa vo februári zvýšil medziročne o 20 % na 95.647 automobilov. Firme sa napriek dlhovej kríze v eurozóne podarilo minulý mesiac dosiahnuť nárast predaja aj v západnej Európe, a to medziročne o 9,3 %.
      Nemeckí výrobcovia luxusných áut profitovali vlani najmä z veľkého dopytu po svojich modeloch v transformujúcich sa ekonomikách Ázie a Latinskej Ameriky, a tiež z ožívania ekonomiky USA.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies