Aubameyang už nie je kapitánom Arsenalu, zamieri do Barcelony?

NETKY.SK • 16 December 2021, 10:21 • 2 min
Aubameyang už nie je kapitánom Arsenalu, zamieri do Barcelony?

LONDÝN – Pierre-Emerick Aubameyang z londýnskeho Arsenalu si v klube narobil poriadne problémy. Kvôli ďalšiemu disciplinárnemu prehrešku ho vedenie zbavilo funkcie kapitána. Útočník sa neobjavil ani v nominácii na ligový zápas s West Hamom United. Špekuluje sa tak o jeho odchode.

slovakia

left justify in out

Rodák z Gabonu chýbal svojmu tímu už pri víkendovom víťazstve 3:0 nad Southamptonom. Podľa médií sa po dohode so zamestnávateľom rozhodol odletieť do Francúzska, vrátil sa však o deň neskôr, než bolo dohodnuté. Niekdajší hráč Borussie Dortmund sa kvôli inému disciplinárnemu prehrešku neobjavil už v marcovom derby s Tottenhamom.

 

 

„Očakávame od našich hráčov, predovšetkým od kapitána, že budú pracovať v súlade s pravidlami, ktoré sme všetci nastavili a odsúhlasili,“ uviedol klub na svojej webovej stránke. Tréner Mikel Arteta sa napokon rozhodol vziať Aubameyangovi kapitánsku pásku. „Toto rozhodnutie sme urobili, lebo je správne a v súlade so záujmom klubu. Aubameyang ho musel akceptovať. Od chvíle, keď trénujem Arsenal, s ním mám dobré vzťahy. Preto je to bolestivé,“ prezradil na tlačovej konferencii.

 

 

Vo včerajšom zápase proti West Hamu viedol mužstvo ako kapitán Alexander Lacazette, Arteta však zatiaľ o permanentnom lídrovi predstavu nemá. „Máme rôznych adeptov. V minulom stretnutí bol kapitánom Lacazette, je tu aj Granit Xhaka, ktorý nosil pásku predtým. Je to nepríjemná situácia a nechceme robiť unáhlené rozhodnutia. Máme naozaj silnú skupinu vodcov.“

 

 

Aubameyang je po minuloročnom predĺžení zmluvy najlepšie plateným hráčom klubu. V aktuálnej sezóne si v pätnástich zápasoch pripísal na konto sedem gólov a dve asistencie. V poslednom čase sa začali objavovať správy o jeho prípadnom prestupe do FC Barcelona. Katalánsky gigant prežíva hrôzostrašnú sezónu, navyše musí v útoku zalepiť dieru po kanonierovi Sergiovi Agüerovi, ktorý včera kvôli srdcovej arytmii ukončil kariéru. Aubameyanga si údajne vyhliadol nový kormidelník Xavi. Klub, bojujúci s finančnými problémami, však bude mať na prestupovom trhu obmedzené možnosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies