Atypickú nepálsku štátnu vlajku vyskladalo viac ako 38.000 Nepálčanov

NETKY.SK • 24 August 2014, 13:45 • 2 min
Atypickú nepálsku štátnu vlajku vyskladalo viac ako 38.000 Nepálčanov

KÁTHMANDU - Desiatky tisíc ľudí sa v sobotu zišli v hlavnom meste Nepálu, aby sa pokúsili prekonať rekord v počte ľudí, ktorí pomocou farebných dosiek vytvoria štátnu zástavu.

slovakia

left justify in out

Dav sa skladal väčšinou zo študentov, ale boli v ňom aj lekári, štátni úradníci, politici či podnikatelia, ktorí niekoľko hodín s farebnými doskami v rukách stáli na otvorenom priestranstve v centre Káthmandu a vytvárali tam nepálsku štátnu vlajku. 
      

Jeden z usporiadateľov, Ašiš Čaulagaj, pre agentúru AP uviedol, že podľa jeho odhadov vlaku Nepálu - v podobe dvoch červených trojuholníkov s modrým okrajom - vytváralo viac ako 38.000 ľudí. AP pripomenula, že Nepál je jedinou krajinou na svete, ktorej vlajka nie je štvoruholníková. 
      

Fotografiu z podujatia a podrobnú správu o ňom organizátori pošlú do redakcie Guinnessovej knihy rekordov. Posledný zápis v tejto disciplíne si dal zaregistrovať Pakistan, kde zástavu vytvorilo 28.957 ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies