Attila Végh opúšťa Bellator MMA

NETKY.SK • 4 September 2014, 14:45 • 2 min
Attila Végh opúšťa Bellator MMA

LAS VEGAS - Éra nového prezidenta druhej najväčšej MMA organizácie sa oficiálne začala. Nepotrvalo dlho a radikálne zmeny sú na svete. Zo zoznamu zápasníkov tejto organizácie prepustil až neuveriteľných 13 bojovníkov. V tomto zozname prepustených figuruje aj najlepší slovenský MMA bojovník Attila “Pumukli“ Végh.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Attila v tejto organizácii absolvoval 6 zápasov  z toho 5 víťazstiev  a 1 prehru. Do tejto organizácie vstúpil ako outsider z Európy a podaril sa mu to dosiahnuť neuveriteľný úspech a to vybojovať titul majstra sveta v poloťažkej váhe.   

 

V prvom zápase v tejto organizácii sa stretol s Danom Spohnom v roku 2012. Prvým zápasom si začal budovať v Amerike meno a jasným víťazstvom zdolal súpera. Po tomto víťazstve bol Attila zaradený do pyramídy v poloťažkej váhe. V druhom zápase proti nemu nastúpil borec z Chorvátska menom Zelg Galesic, kde si Attila krásnym škrtením  už po 60 sekundách pripísal ďalšie víťazstvo a posunul sa v pyramíde o stupienok vyššie.

 

Neubehol ani mesiac a a Attila mal na programe ďalší zápas s Emanuelom Newtonom. Tento zápas bol veľmi ťažký a vyrovnaný no rozhodcovia  sa priklonili na Attilovu stranu a od  príležitosti  o titulový zápas ho delil len jeden zápas.

 

Koncom Augusta 2012 ako vyvrcholenie letnej pyramídy Bellator MMA sa Attila Stretol s monštrom Travisom Wiuffom. Oveľa väčší počet zápasov aj väčšia fyzická sila Wiuffovi vôbec nepomohla. Po 25 sekundách v prvom kole ho Attila tvrdým zdvihákom poslal k zemi, odkiaľ sa už nepostavil .  

 

Písal sa rok 2013 a Attila už v tej dobe v Amerike známy  nastupuje  na jeho zatiaľ  najdôležitejší  zápas v kariére titulový zápas  s aktuálnym držiteľom opasku Christianom  M’Pumbum. Päťkolová bitka dopadla v prospech Attilu  a stáva sa novým držiteľom titulu majstra sveta poloťažkej váhy.

 

V roku 2014 Attila absolvoval svoju prvú titulovú obhajoby proti Emanuelovi Newtonovi,s ktoým sa už raz stretol. Opäť päťkolová bitka, kde bol Newton aktívnejší, no oveľa presnejší bol Attila, a tak v domienke, že vyhráva všetky kolá nepridával na tempe. Po konci piateho kola bol presvedčený, že bude jasný víťaz, no prišiel veľký zvrat. Rozhodca zdvíha ruku Emanuela Newtona, ktorý tomu sám nemôže uveriť.

 

Attila s jeho tímom  veľmi nahnevaný odchádza z klietky. Toto bol jeho posledný zápas v organizácii Bellator, čo však bude z jeho kariérou je otázne no ponúk má viac než dosť. Snáď sa mu podarí splniť si jeho celoživotný sen a dotknúť sa hviezd v organizácii UFC .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies