ATP World Tour Finals: Djokovič obhájil titul po finálovom triumfe nad Nadalom

NETKY.SK • 12 November 2013, 07:14 • 2 min
ATP World Tour Finals: Djokovič obhájil titul po finálovom triumfe nad Nadalom

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič obhájil titul na Turnaji majstrov, keď vo finále v londýnskej O2 aréne zdolal svetovú jednotku Španiela Rafaela Nadala za 1:36 h v dvoch setoch 6:3 a 6:4.

slovakia

left justify in out

Zverenec slovenského kouča Mariána Vajdu tak na koncoročnom podujatí ATP World Tour triumfoval po rokoch 2008 a 2012 tretíkrát v kariére, maximom Nadala zostáva neúspešné finále 2010.

Dvadsaťšesťročný Djokovič odplatil súperovi prehru z tohtoročného finále US Open, odvtedy ťahá šnúru už 22 víťazných zápasov. V bilancii vzájomných stretnutí s Nadalom znížil rodák z Belehradu na 17:22. Nadal napriek prehre po tretí raz v kariére zavŕši sezónu ako líder svetového rebríčka ATP Entry, predtým sa mu to podarilo v rokoch 2008 a 2010.

Očakávaný duel dvoch najvyššie postavených hráčov vo svetovom rebríčku začal Djokovič vo veľkom štýle a po sústrednej a bezchybnej hre sa rýchlo ujal vedenia 3:0. Brejkbolu čelil neistý Nadal aj vo štvrtej hre, no odvrátil ho a vzápätí zdramatizoval prvý set brejkom i vyrovnaním na 3:3. O osude úvodného dejstva rozhodla ôsma hra, na konci ktorej po neuveriteľnej výmene lepšie hrajúci Srb opäť zlomil servis súpera a za stavu 5:3 na podaní potvrdil svoju dominanciu.

Aj druhý set bol v réžii Djokoviča, ktorý výrazne viac ťažil zo svojho servisu, navyše jasne panoval aj v štatistike víťazných úderov. Chyby na zápasovom účte Nadala narastali, problémy mu robil aj Djokovičov return a tak musel 27-ročný Mallorčan po strate podania v tretej hre opäť doháňať manko. Djokovič mal ale v pondelok skvelú fazónu, odskočil na 3:1 a veľkému rivalovi absolútne nedovolil pomýšľať na zvrat. Srb už nepustil Nadala ani k jedinému brejkbalu a v desiatom geme premenil na servise svoj tretí mečbal na zaslúžený triumf.

Finále Turnaja majstrov v Londýne:
Novak Djokovič (2-Srb.) - Rafael Nadal (1-Šp.) 6:3, 6:4

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies