ATP Viedeň: Supertajbrejkový prológ o 250 000 USD čaká na svojho víťaza

NETKY.SK • 6 Október 2016, 13:49 • 2 min
ATP Viedeň: Supertajbrejkový prológ o 250 000 USD čaká na svojho víťaza

VIEDEŇ - Turnaj mužov ATP World Tour 500 Erste Bank Open na tvrdom povrchu pod strechou viedenskej Stadthalle sa ešte ani riadne nezačne a jeden tenista už získa prémiu 250 000 USD.

slovakia

left justify in out

Organizátori totiž na nedeľu 23. októbra od 19.00 h pripravili zaujímavú novinku. Domáci Dominic Thiem, Francúz Jo-Wilfried Tsonga, chorvátsky veterán Goran Ivaniševič či nemecký rekonvalescent Tommy Haas budú medzi šiestimi účastníkmi súperenia Tie Break Tens. Aktérov rozdelia do dvoch základných skupín a každý s každým si zahrá tzv. supertajbrejk do desiatich bodov pri minimálnom rozdiele dvoch bodov. Prví dvaja zo skupín postúpia do semifinále, víťaz finále dostane spomenutého štvrť milióna amerických dolárov. Zostávajúcich dvoch hráčov oznámia neskôr.

"Premiéra takéhoto formátu sa konala vlani v londýnskej Royal Albert Hall a hráčov aj fanúšikov to nadchlo. Som si istý, že vo Viedni to nebude inak," povedal šéf turnaja Herwig Straka podľa ORF.

"Ten Londýn potvrdil, že takýto model poskytuje dobrú šancu outsiderom. Vo finále v britskej metropole Kyle Edmund zdolal Andyho Murrayho," pripomenul legendárny Rakúšan Thomas Muster, ktorý je ambasádorom viedenského turnaja a zároveň šéfom sprievodnej akcie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies