ATP Viedeň: Lacko prehral v osemfinále dvojhry so Štěpánkom

NETKY.SK • 16 Október 2013, 19:50 • 2 min
ATP Viedeň: Lacko prehral v osemfinále dvojhry so Štěpánkom

VIEDEŇ - Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Erste Bank Open vo Viedni (dotácia 571 755 eur, tvrdý povrch Opticourt v hale) s favorizovaným Čechom Radkom Štěpánkom nasadeným ako piatym v ich premiérovom vzájomnom súboji za 163 minút 6:7 (4), 7:5, 6:7 (6). Odnáša si 20 bodov do systému a prémiu 8670 eur.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný piešťanský rodák Lacko predviedol v úvodnej časti sľubný priebežný obrat z 1:3 na 4:3. V deviatom geme odolal jednej hrozbe straty podania, na príjme v desiatom nezužitkoval dva jednotlivé setbaly. V jedenástej hre si poradil s brejkbalom a ujal sa vedenia 6:5, ale nevyhol sa tajbrejkovej lotérii. V nej sa síce dostal z 1:3 na 3:3, pykal však za inkasovaný minibrejk na 4:5. V treťom geme druhého dejstva nepremenil Slovek brejkbal, ale presadil sa na príjme v jedenástej hre. Následne sa v pohode na 15 dopodával k tretiemu setu. V šiestej hre záverečného dejstva stratil Lacko za stavu 2:3 podanie, no v nasledujúcom siedmom geme brejkol späť svojho českého súpera a vzápätí cez zhodu vyrovnal na 4:4. Štěpánek mal za stavu 5:4 na príjme mečbal, no nedokázal ho využiť a zápas napokon dospel do tajbrejku. Zlomový moment nastal za stavu 5:5, keď Lacko prehral výmenu pri svojom podaní a Čech následne pri vlastnom servise využil druhý mečbal.

Už 34-ročný niekdajší 8. muž svetového rebríčka Štěpánek sa momentálne nachádza na 46. priečke v hodnotení a vo výbornej forme. V singli totiž ťahá šnúru 13 úspechov (jeden daviscupový, potom tituly na challengeroch v Orléanse a Monse a k tomu viedenské dve kolá). Čech sa v piatok vo štvrťfinále v rakúskej metropole popasuje s víťazom štvrtkového osemfinále Miloslav Mečíř ml. (SR) - Tommy Haas (Nem.-2).

Zverenec Ladislava Simona Lacko (73.) štartoval v Stadthalle druhý raz. Vlani hneď v 1. kole pomerne nečakane prehral s domácim Dominicom Thiemom, vtedy 394. v počítačovom poradí.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Radek Štěpánek (ČR-5) - Lukáš Lacko (SR) 7:6 (4), 5:7, 7:6 (5) za 163 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies