ATP: V Monte Carlo sa po siedmich rokoch predstaví celá veľká štvorka

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 13:39 • 2 min
ATP: V Monte Carlo sa po siedmich rokoch predstaví celá veľká štvorka

MONTE CARLO - Tenisový turnaj ATP v Monte Carle, ktorý otvára sezónu na antuke privíta opäť po siedmich rokoch aj tzv. "veľkú štvorku" v zložení Novak Djokovič, Andy Murray, Roger Federer a Rafael Nadal.

slovakia

left justify in out

Prestíž turnaja podčiarkuje aj fakt, že sa na ňom predstaví deväť hráčov z aktuálne najlepšej desiatky rebríčka ATP, chýbať bude len Japonec Kei Nišikori. Po siedmich rokoch uvidia diváci na jednom turnaji Djokoviča, Murrayho, Federera a Nadala, spoločne vyhralo toto kvarteto už 90 "tisíckových" turnajov.

 

Najväčším favoritom na celkový triumf je minuloročný víťaz a momentálna svetová jednotka Srb Novak Djokovič. Tomu sa v Monte Carle darí, za posledných sedem rokov skončil vždy minimálne v semifinále. Celkovo má na turnaji bilanciu 28 výhier a 7 prehier. Djokovič v tejto sezóne dominuje, v 29 zápasoch našiel len jediného premožiteľa.

 

Po februárovej operácii kolena sa na kurty vracia aj Švajčiar Roger Federer, ktorému chýba víťazstvo z Monte Carla. Tridsaťštyriročný tenista bude mať trinásty pokus na to, aby zvíťazil. Už len na triumf v Ríme čaká dlhšie, v Taliansku sa predstavil už 15-krát bez úspechu.

 

Veľké šance sa dávajú aj Španielovi Rafaelovi Nadalovi, apríl je totiž jeho najproduktívnejším mesiacom. Z celkovo 67 titulov na turnajoch ATP, vyhral až 15 práve v apríli. Nadal je rekordérom v počte víťazstiev, v Monte Carle získal trofej pre víťaza už osemkrát.

 

Po trojročnej absencii je späť aj Brit Andy Murray, ktorému zatiaľ uniká účasť vo finále. Najďalej sa svetová dvojka dostala v rokoch 2009 a 2011 do semifinále, v oboch prípadoch podľahla neskoršiemu víťazovi Rafaelovi Nadalovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona