ATP: V Acapulcu finálový triumf Querreyho nad Nadalom

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 09:55 • 2 min
ATP: V Acapulcu finálový triumf Querreyho nad Nadalom

ACAPULCO - Američan Sam Querrey sa stal víťazom dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Abierto Mexicano Telcel v mexickom Acapulcu (dotácia 1 469 745 USD, tvrdý povrch).

slovakia

left justify in out

Querrey ako nenasadený hráč vo finále celkom nečakane zdolal turnajovú dvojku Španiela Rafaela Nadala za 95 minút 6:3, 7:6 (3) a do zbierky pridal deviaty singlový titul v kariére, druhý z podujatia ATP World Tour 500. Víťaz si pomohol 19 esami a zároveň odvrátil všetkých šesť brejkbalov, ktorým čelil.

Dvadsaťdeväťročný Querrey sa stal prvým americkým šampiónom v 24-ročnej histórii turnaja v Acapulcu, O rok staršieho Nadala zdolal na piaty pokus vôbec po prvý raz. Španiel mal pred finálovým duelom bezchybnú zápasovú bilanciu v Acapulcu 14:0, tituly bral v rokoch 2005 a 2013. Querrey na ceste za titulom postupne vyradil turnajovú päťku Davida Goffina, štvorku Dominica Thiema, šestku Nicka Kyrgiosa a napokon aj dvojku Nadala. Pritom pred turnajom v mexickom letovisku ťahal sériu siedmich prehier s hráčmi Top 20. V pondelkovom vydaní rebríčka ATP sa 198 cm vysoký Američan posunie zo štyridsiateho na 26. miesto.

Štvorhra v Acapulcu sa stala korisťou najvyššie nasadenej britsko-brazílskej dvojice Jamie Murray, Bruno Soares. Vo finále zdolali Američana Johna Isnera a Španiela Feliciana Lópeza za 62 minút 6:3, 6:3.

Dvojhra - finále:
Sam Querrey (USA) - Rafael Nadal (Šp.-2) 6:3, 7:6 (3)

Štvorhra - finále:
Jamie Murray, Bruno Soares (V. Brit./Braz.-1) - John Isner, Feliciano López (USA/Šp.) 6:3, 6:3
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies