ATP Toronto: Šampión Tsonga zdolal štyroch hráčov Top Ten

NETKY.SK • 11 August 2014, 10:30 • 2 min
ATP Toronto: Šampión Tsonga zdolal štyroch hráčov Top Ten

TORONTO - Osemnásť mesiacov trvalo obdobie, v ktorom francúzsky tenista Jo-Wilfried Tsonga čakal na turnajový titul. Dočkal sa na jednom z najprestížnejších turnajov série ATP Masters 1000 v kanadskom Toronte.

slovakia

left justify in out

Vo finále si poradil so švajčiarskou legendou a sedemnásťnásobným grandslamovým šampiónom Rogerom Federerom 7:5, 7:6 (3). Dvadsaťdeväťročný Tsonga za 11. turnajový titul a zároveň piate víťazstvo nad Federerom v kariére (bilancia 5:11) zinkasoval prémiu 598 900 USD a v rebríčku ATP pre nasadzovanie sa po piatich mesiacoch vrátil do prvej desiatky.

 

Tsonga sa prepracoval k triumfu na turnaji Rogers Cup vo veľkom štýle. V rozpätí štyroch dní zdolal štyroch hráčov z prvej svetovej desiatky. V osemfinále vyradil svetovú jednotku, Srba Novaka Djokoviča, 6:2, 6:2, vo štvrťfinále svetovú deviatku, Brita Andyho Murrayho, 7:6 (5), 4:6, 6:4, v semifinále si poradil s osmičkou, Bulharom Grigorom Dimitrovom, 6:3, 6:4 a v už spomenutom súboji o titul zlomil aj trojku Federera. 

 

"Cítim sa skvele, ale zatiaľ si naplno neuvedomujem, čo všetko som dosiahol v tomto týždni," vyhlásil Tsonga pre server ATP World Tour. "Pracoval som veľmi tvrdo na návrate po zranení kolena a svoju hru som v tomto týždni dostal naozaj na vysoký stupeň výkonnosti. Zdolal som viacerých dobrých hráčov a teraz sa teším z víťazstva," dodal Tsonga. 

 

Mohutný Francúz je prvým tenistom od roku 2010, ktorý ovládol turnaj série Masters 1000, a nebol v tom čase v prvej desiatke rebríčka. Pred štyrmi rokmi sa to v Indian Wells podarilo Chorvátovi Ivanovi Ljubičičovi (vtedy 26. v renkingu), ktorý medzitým ukončil kariéru. Zdolať štyroch hráčov z Top Ten na takto prestížnom turnaji sa pred Tsongom naposledy predtým podarilo Argentínčanovi Guillermovi Caňasovi pred 12 rokmi a rovnako v Toronte. Jedným zo zdolaných bol aj Federer, vtedy 10. muž svetového renkingu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona