ATP Sydney: Kližana na úvod vyzve kvalifikant Troicki

NETKY.SK • 12 Január 2015, 11:18 • 2 min
ATP Sydney: Kližana na úvod vyzve kvalifikant Troicki

SYDNEY - Srbský kvalifikant Viktor Troicki bude v utorok približne po 6.00 h SEČ súperom slovenského tenistu Martina Kližana nasadeného ako ôsmeho v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Apia International v austrálskom Sydney (dotácia 494 310 USD, tvrdý povrch Plexicushion).

slovakia

left justify in out

Niekdajší 12. muž svetového rebríčka Trocki (teraz 92. v hodnotení) vedie v bilancii zo vzájomných duelov s 25-ročným Bratislavčanom Kližanom (34. v renkingu) 2:1, vlani v čínskom Šen-čene uspel skrečom súpera. 

Postupujúci bude v osemfinálovom 2. kole hrať s lepším zo stretnutia Španiela Pabla Andújara s fínskym kvalifikantom Jarkkom Nieminenom, takže zverencovi Martina Damma Kližanovi sa papierovo črtá solídna šanca aspoň si zopakovať minulotýždňové štvrťfinále z Brisbane. 

 

Jednotkou turnaja v Sydney je Talian Fabio Fognini, dvojkou Belgičan David Goffin, trojkou Nemec Philipp Kohlschreiber a štvorkou Francúz Julien Benneteau. Všetci majú na úvod voľný žreb. 

 

Vlani sa z trofeje v dejisku OH 2000 radoval Juan Martín Del Potro. Argentínsky rekonvalescent teraz absolvuje svoj prvý štart od februára a marcovej operácie ľavého zápästia. Voľnou kartou vyzbrojený hrdina newyorských grandslamových US Open 2009 Del Potro začne v utorok o 3.00 h SEČ proti Ukrajincovi Sergijovi Stachovskému o možnosť vyzvať Fogniniho. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies