ATP Sydney: Cibulková v 1. kole dvojhry proti kvalifikantke

NETKY.SK • 10 Január 2015, 12:37 • 2 min
ATP Sydney: Cibulková v 1. kole dvojhry proti kvalifikantke

SYDNEY - Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková nasadená ako siedma sa v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Premier Apia International v austrálskom Sydney (dotácia 731 000 USD, tvrdý povrch Plexicushion) stretne s niektorou z kvalifikantiek.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom sobotňajší žreb. Postupujúca bude v osemfinálovom 2. kole čeliť úspešnej z duelu Andrea Petkovicová (Nem.) - Jarmila Gajdošová (Aus.).

 

Pre 25-ročnú Bratislavčanku Cibulkovú to bude posledná previerka pred melbournskými grandslamovými Australian Open (19. januára - 1. februára), na ktorých sa pokúsi pripomenúť svoj vlaňajší prienik až do finále. 

 

Jedenástka renkingu Cibulková bude na tomto turnaji hrať 8. raz a má miestny rekord v podobe predvlaňajšieho finále, v ktorom inkasovala dvojitého "kanára" (0:6, 0:6) od Poľky Agnieszky Radwanskej. Minulý rok už v 1. kole podľahla Nemke Angelique Kerberovej (6:7 /5/, 5:7). Do tejto sezóny vstúpila pondelňajšou prehrou 5:7, 2:6 s Američankou Madison Keysovou v 1. kole v Brisbane. 

 

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková sa v Sydney predstaví aj vo štvorhre po boku spomenutej bratislavskej rodáčky Gajdošovej, štartujú na základe voľnej karty. V 1. kole vyzvú americké jednotky "pavúka" Raquel Kopsovú-Jonesovú a Abigail Spearsovú. 

Jednotkou podujatia v dejisku OH 2000 je Rumunka Simona Halepová, čerstvo držiteľka titulu z čínskeho Šen-čenu. Ako dvojka nastúpi Češka Petra Kvitová, trojkou turnaja je Poľka Agnieszka Radwanská a štvorkou Dánka Caroline Wozniacka. Minulý rok sa nečakane radovala z trofeje Bulharka Cvetana Pironkovová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona