ATP suspendovala Kyrgiosa na osem týždňov a naparila mu ďalšiu pokutu

NETKY.SK • 17 Október 2016, 12:55 • 2 min
ATP suspendovala Kyrgiosa na osem týždňov a naparila mu ďalšiu pokutu

LONDÝN - Vedenie Asociácie tenisových profesionálov (ATP) potrestalo Austrálčana Nicka Kyrgiosa za nešportové správanie suspendáciou na osem súťažných týždňov. Jeho trest vyprší 15. januára 2017, navyše musí zaplatiť dodatočnú pokutu 25.000 dolárov. Už predtým dostal finančný trest vo výške 16.500 USD.

slovakia

left justify in out

Kyrgios si vyslúžil trest i mohutnú kritiku od niektorých kolegov za svoje správanie počas zápasu s Nemcom Mishom Zverevom v 2. kole turnaja Masters 1000 v Šanghaji. Kontroverzný mladík sa nesnažil podať čo najlepší výkon a zápas, v ktorom uhral iba štyri gemy, vypúšťal. Súperovi nahadzoval na ľahké smeče, úmyselne hral loptičku do siete a pri podaní sa sústredil viac na silu servisu ako na umiestnenie dopadu.

 

ATP vo vyhlásení dodala, že ak Kyrgios navštívi licencovaného športového psychológa, trest sa mu zníži na tri týždne. V tom prípade by sa do súťažného diania vrátil 7. novembra.

 

Kyrgios k psychológovi nepôjde, sústredí sa na návrat v roku 2017

 

Austrálčan, ktorému v aktuálnom poradí svetového rebríčka ATP patrí 12. miesto, však odbornú pomoc odmietol. Na svojom oficiálnom webe v pondelok zverejnil vyhlásenie, že k psychológovi nepôjde a že sa bude sústrediť na návrat na kurty v budúcom roku.

 

"Po zverejnení verdiktu od ATP sa chcem týmto spôsobom ospravedlniť za svoje správanie na turnaji v Šanghaji. Mám za sebou dlhú sezónu, ktorú sprevádzali aj zranenia. Po úspechu na turnaji v Tokiu na mňa v Šanghaji doľahla fyzická i mentálna únava. Ani to však nebol dôvod pre moje správanie a ešte raz sa chcem ospravedlniť fanúšikom i organizátorom v Šanghaji, ktorí odviedli výbornú robotu. Fanúšikov si veľmi cením, ich podpora je pre mňa dôležitá. Je mi ľúto, že moja sezóna sa skončila takýmto spôsobom a že nebudem môcť štartovať na turnaji ATP Finals. Rozhodnutiu ATP rozumiem, rešpektujem ho. Teším sa na návrat na kurty v roku 2017," uvádza sa vo vyhlásení na nickkyrgios.org.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies