ATP Sofia: Kližan postúpil už do semifinále dvojhry

NETKY.SK • 5 Február 2016, 21:10 • 2 min
ATP Sofia: Kližan postúpil už do semifinále dvojhry

SOFIA - Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval už do semifinále dvojhry na halovom turnaji ATP v Sofii.

slovakia

left justify in out

Vo štvrťfinále zdolal ako nasadená sedmička po prvý raz v kariére štvorku "pavúka" Taliana Andreasa Seppiho 6:4, 6:3. V dueli o postup do štvrtého singlového finále nastúpi v sobotu o 17.00 SEČ proti druhému nasadenému Srbovi Viktorovi Troickému. V bulharskej metropole má už istú prémiu 23.525 eur a 90 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

 

Kližan odvrátil v úvodnom sete všetky štyri brejkbaly a v koncovke slávil úspech. keď v desiatom geme prelomil podanie súpera. Na začiatku druhého dejstva najlepší slovenský singlista po dvojchybe stratil servis, v ďalších minútach však získal štyri gemy v rade a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenil pri vlastnom servise po víťaznom forhende v poradí druhý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu so Seppim na 1:2.

 

Zverenec trénera Martina Hromca bol naposledy medzi elitným kvartetom na ATP Tour vlani na jeseň vo francúzskych Métach. "Kľúčom k víťazstvu nad Seppim bolo to, že som hral počas celého zápasu maximálne koncentrovane. V sobotu ma čaká ďalší ťažký zápas proti Troickému, ktorý je veľmi kvalitný hráč a v úvode novej sezóny má výbornú formu. Budem sa usilovať podať čo najlepší výkon," povedal Kližan v prvom interview priamo na kurte.

 

dvojhra - štvrťfinále:

Martin KLIŽAN (7-SR) - Andreas Seppi (4-Tal.) 6:4, 6:3

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona