ATP Sofia: Kližan otočil duel s Rosolom a zahrá si vo štvrťfinále

NETKY.SK • 4 Február 2016, 07:32 • 2 min
ATP Sofia: Kližan otočil duel s Rosolom a zahrá si vo štvrťfinále

SOFIA - Slovenský tenista Martin Kližan postúpil do štvrťfinále turnaja ATP v Sofii. V stredajšom dueli 2. kola s Čechom Lukášom Rosolom síce takmer vypadol, no v rozhodujúcom treťom sete zvrátil nepriaznivý stav z 2:5 a v tajbrejku ho napokon získal. Za 2:06 h triumfoval 6:3, 2:6, 7:6 (4).

slovakia

left justify in out

Vo štvrťfinále sa siedmy nasadený Slovák stretne s lepším z dvojice medzi Holanďanom Thiemom de Bakkerom a Talianom Andreasom Seppim. "Myslím, že tenis sa divákom musel páčiť. Hral som dobre a hoci druhý set bol trošku nervóznejší, napokon sa to skončilo pre mňa šťastne. Chcel by som sa poďakovať divákom za podporu, veľmi mi to pomohlo. Som rád, že som tu opäť postúpil do štvrťfinále," povedal v prvom rozhovore priamo na kurte Kližan.

 

Neskôr mediálny manažér Jozef Korbel poslal TASR Kližanovu postupovú reakciu: "Bol to náročný zápas od začiatku do konca. Prvý set som dominoval, či už to bol servis alebo údery zozadu, takže to bolo fajn. Druhý set bol z mojej strany trochu horší, bol som slabší na nohách, čo využil Rosol na vyrovnanie. V treťom sete som už prehrával 2:5, potom 3:5, súper mal servis, potom mečbal, dokonca jednu loptičku od konca zápasu. Vtedy som veľmi zabojoval, šťastena bola pri mne a nakoniec som to v tajbrejku super zvládol. Vybojované víťazstvo, mám veľkú radosť, ideme ďalej a štvrťfinále v piatok predo mnou. Začínajú sa rozdeľovať väčšie body a teraz to bude dôležité. Ďakujem fanúšikom za podporu."

 

dvojhra - 2. kolo:

Martin KLIŽAN (7-SR) - Lukáš Rosol (ČR) 6:3, 2:6, 7:6 (4), Guillermo Garcia-Lopez (3-Šp.) - Mirza Bašič (BaH) 6:3, 6:4

 

1. kolo:

Adrian Mannarino (8-Fr.) - Jevgenij Donskoj (Rus.) 6:2, 7:5, Daniel Brands (Nem.) - Thomas Fabbiano (Tal.) 7:6 (5), 6:3, Ričardas Berankis (Lit.) - Dimitar Kuzmanov (Bul.) 6:3, 2:6, 6:3

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies