ATP Slovak Open: Z najlepšieho zápasu turnaja do štvrťfinále Lacko

NETKY.SK • 8 November 2013, 08:55 • 2 min
ATP Slovak Open: Z najlepšieho zápasu turnaja do štvrťfinále Lacko

BRATISLAVA - Lukáš Lacko postúpil do štvrťfinále dvojhry na tenisovom turnaji ATP Challenger Tour Slovak Open v Bratislave a stále môže nadviazať na svoj celkový triumf spred dvoch rokov.

slovakia

left justify in out

Lacko si vo výlučne slovenskom štvrtkovom osemfinálovom súboji poradil s držiteľom voľnej karty Miloslavom Mečířom ml. za 107 minút 3:6, 7:5, 6:4. Nasadená štvorka Lacko využil v desiatej hre tretieho setu pri podaní súpera druhý mečbal. Dvadsaťšesťročný Piešťanec Lacko (74. v rebríčku ATP) je posledným slovenským zástupcom vo dvojhre na Slovak Open. Jeho súperom v boji o postup do semifinále bude Damir Džumhur z Bosny a Hercegoviny, ktorý vyradil talentovaného Čecha Jiřího Veselého 6:3, 3:6, 6:1. 

"Bol to najlepší zápas turnaja, obaja sme hrali výborný tenis," uviedol Lacko pre internetový server Slovak Open. "Miloš je talentovaný hráč, od stavu 3:1 hral skvelý tenis. Boli stavy, v ktorých som nevedel čo hrať. Výborne servoval, miestami k tomu pridal dobrý return, v hre odzadu robil málo chýb. Tak ako som vyhral, mohol som aj prehrať." Miloslav Mečíř ml. na otázku, čo mu chýbalo k víťazstvu, uviedol: "Kúsok šťastia a viac skúseností. V stretnutí som odišiel fyzicky, v druhom sete som už bol zrelý na striedanie. Tretí set som držal iba podaním." 

V Bratislave sa hrá v Národnom tenisovom centre na tvrdom povrchu DecoColor a turnaj má dotáciu 64 000 eur + H. 

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále): 
Lukáš Lacko (SR-4) - Miloslav Mečíř ml. (SR) 3:6, 7:5, 6:4 za 107 minút 

Lacko v piatej hre prvý vzal súperovi podanie, ale vzápätí sa Mečířovi vydaril rebrejk a vyrovnal na 3:3. Od tej chvíle už Mečíř nestratil v prvom sete ani gem a vyhral ho 6:3. Druhý set bol dlho vyrovnaný. Obaja súperi v ňom dobre podávali a nepúšťali sa navzájom k brejkbalom. Za stavu 5:6 a 15:40 Mečíř pri svojom podaní majstrovsky odvrátil dva setbaly, ale potom ľahkými chybami doslova ponúkol Lackovi vyrovnanie na 1:1 na sety. V koncovke tretieho setu sa prejavili opäť väčšie Lackove skúsenosti. Nápadito a nebojácne hrajúci Mečíř totiž za stavu 4:5 pri svojom podaní pustil chybami súpera k trom mečbalom a Lacko v poradí druhý využil. Dvadsaťpäťročný syn kapitána daviscupovej reprezentácie SR Miloslav Mečíř junior hral na Slovak Open siedmy raz. Debutoval už v sezóne 2004 a teraz si vyrovnal osobný rekord z edície 2010. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies