ATP Slovak Open: Ungur cez Kubota do štvrťfinále dvojhry

NETKY.SK • 7 November 2013, 16:28 • 2 min
ATP Slovak Open: Ungur cez Kubota do štvrťfinále dvojhry

BRATISLAVA - Rumunský tenista Adrian Ungur postúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Slovak Open v NTC v Bratislave (4. - 10. novembra, dotácia 64 000 eur + H, tvrdý povrch DecoColor v hale). Vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola zdolal Poliaka Lukasza Kubota nasadeného ako piateho za 170 minút tesne 5:7, 6:4, 7:6 (8). V tajbrejku odvrátil mečbal pri vlastnom podaní. Ungur v stredu v 1. kole profitoval zo zranenia ľavého členka Martina Kližana.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný 113. hráč počítačového poradia Ungur (už bol aj 79.) vyzve v piatkovom štvrťfinále najvyššie nasadeného obhajcu trofeje Lukáša Rosola z Česka. Budúci týždeň sa rovnako ako Andrej Martin predstaví na koncoročnom výberovom podujatí ATP Challenger Tour Finals na antuke vonku v brazílskom Sao Paule. V Bratislave v sezónach 2007, 2009 a 2011 zhodne prehral už v 1. kole.

Tridsaťjedenročný univerzál Kubot je v singli štvrťfinalista tohtoročného Wimbledonu, momentálne figuruje na 71. priečke v renkingu (v minulosti mu patrilo 41. miesto). V debli už bol aj na 7. priečke. Vo štvorhre na medzinárodných otvorených majstrovstvách Slovenska je jednotkou "pavúka" po boku Čecha Františka Čermáka. Už postúpili do štvrťfinále. Na SO spoločne triumfovali pred piatimi rokmi. Vo dvojhre dosiaľ štartoval na tomto podujatí len raz a predvlani v 1. kole uhral iba dva gemy proti Lukášovi Lackovi.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Adrian Ungur (Rum.) - Lukasz Kubot (Poľ.-5) 5:7, 6:4, 7:6 (8) za 170 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies