ATP Slovak Open: Lacko sa stal prvým dvojnásobným singlovým víťazom

NETKY.SK • 11 November 2013, 08:13 • 2 min
ATP  Slovak Open: Lacko sa stal prvým dvojnásobným singlovým víťazom

BRATISLAVA - Štrnásty ročník mužského tenisového challengeru Slovak Open v Bratislave priniesol šieste slovenské víťazstvo vo dvojhre.

slovakia

left justify in out

Tretí slovenský šampión za ostatné štyri sezóny je zároveň prvý dvojnásobný v histórii podujatia. Lukáš Lacko v slovensko-českom finále dvoch menovcov zdolal Lukáša Rosola 6:4, 4:6, 6:4. Vyrovnaný zápas solídnej úrovne však nebol podľa víťaza jeho najnáročnejším na turnaji.

"Asi najťažší bol ten v 2. kole proti Milošovi Mečířovi. Boli to šachy, obaja sme hrali veľmi dobre, bol som z celého turnaja najbližšie k prehre," zamyslel sa Lacko. V semifinále a finále potom zverenec Ladislava Simona narazil na herne podobné štýly. Nemec Jan-Lennard Struff aj Rosol výborne podávali a nedali slovenskej jednotke veľa príležitostí na brejky. Tie, ktoré prišli, však Lacko skúsene využil. 

"Veľmi podobné trojsetové zápasy... Bolo to o pár šanciach, na ktoré som si počkal a vyšlo mi to. Celkovo som veľmi spokojný s tým, ako som si udržal podanie a koncentráciu v dôležitých stavoch. To bola cesta k víťazstvám," podotkol Lacko. 

Daviscupový reprezentant SR potvrdil, čo už v minulosti viackrát naznačil. V Bratislave sa mu hrá z roka na rok lepšie. Dva turnajové triumfy a jedno semifinále z ostatných troch ročníkov medzinárodných otvorených majstrovstiev Slovenska sú toho dôkazom. 

"Vedel som, do čoho idem. Týždeň predtým som tu trénoval, dvorec poznám z Davisovho pohára. Navyše, servis okolo mňa a zázemie je úplne iné ako niekde vonku. Doma sa mi hrá vždy dobre a na konci sezóny zvyknem predvádzať dobrý tenis," priznal Lacko. 

Domáci triumf zabezpečil 26-ročnému piešťanskému rodákovi posun zo 74. na 67. priečku rebríčka. Budúci týždeň ho ešte čaká náročná obhajoba bodov na challengeri v Helsinkách, kde vlani celkovo triumfoval, ale so sezónou je spokojný už teraz. 

"Vzhľadom na to, že som vypadol dvakrát na mesiac pre zranenie a potom som sa musel dostávať späť do formy, som rád, že sezónu aspoň teraz zachraňujem. Na budúci rok by som chcel stabilizovať moje postavenie v rebríčku vyššie v prvej stovke, ale to je ešte ďaleko. Na začiatku roka ešte budem obhajovať dva-tri dobré výsledky a potom sa môžem pozerať dopredu," povedal odhodlane Lacko. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona