ATP Šen-čen: Lacko postúpil do štvrťfinále dvojhry

NETKY.SK • 25 September 2014, 10:48 • 2 min
ATP Šen-čen: Lacko postúpil do štvrťfinále dvojhry

ŠEN-ČEN - Slovenský tenista Lukáš Lacko zvíťazil vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Shenzhen Open v čínskom Šen-čene (dotácia 655 955 USD, tvrdý povrch) nad takisto nenasadeným Litovčanom Ričardasom Berankisom za 100 minút 6:4, 7:6 (1). Bol to prvý vzájomný duel.

slovakia

left justify in out

Lacko v úvodnom sete dosiahol napokon postačujúci brejk v piatej hre. V druhom dejstve unikol na 5:3, ale v desiatom geme sa nedopodával k postupu, nepremenil dva jednotlivé mečbaly. V neskoršom tajbrejku predviedol suverénny priebežný obrat z 0:1. 

 

Dvadsaťšesťročný piešťanský rodák Lacko, aktuálne 85. vo svetovom rebríčku, po prekonaní 24-ročného niekdajšieho lídra juniorského renkingu ITF Berankisa (120.) bude v piatok vo štvrťfinále čeliť úspešnému z duelu Somdev Devvarman (India) - Andy Murray (V. Brit.-2). Už má istotu 45 bodov do hodnotenia a prémie 17 390 amerických dolárov. 

 

Zverenec Ladislava Simona Lacko je medzi najlepšími ôsmimi na úrovni World Tour prvý raz od júla, keď sa mu to podarilo v Atlante. Následne uspel vo dvoch dueloch aj vo Washingtone, tam to však znamenalo "len" prienik do osemfinále. Bývalý 44. hráč hodnotenia Lacko stojí proti pravdepodobnejšiemu štvrťfinálovému súperovi Murraymu (11.) zatiaľ 0:2, na sety je to 0:5. O rok staršiemu úradujúcemu olympijskému víťazovi podľahol v roku 2010 na newyorských grandslamových US Open a predvlani v Tokiu. 

 

Finalista z halového Záhrebu 2012 Lacko potrebuje zisk titulu v Šen-čene na to, aby k 29. septembru vystriedal Martina Kližana na poste národnej jednotky. 

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále): 
Lukáš Lacko (SR) - Ričardas Berankis (Litva) 6:4, 7:6 (1) za 100 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies