ATP Rio de Janeiro: Schmiedlová si musí počkať na prvý turnajový triumf

NETKY.SK • 23 Február 2015, 07:38 • 2 min
ATP Rio de Janeiro: Schmiedlová si musí počkať na prvý turnajový triumf

RIO DE JANEIRO - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová si na svoj prvý turnajový triumf na okruhu WTA bude musieť ešte počkať.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom finále v brazílskom Riu de Janeiro prehrala s nasadenou jednotkou Sarou Erraniovou z Talianska 6:7 (2), 1:6. Bol to prvý vzájomný duel oboch tenistiek v kariére. Karolína Schmiedlová sa nepostarala o 33. turnajový titul vo dvojhre na okruhu WTA pre slovenský ženský tenis v histórii a nestala sa po Henriete Nagyovej (9 úspechov), Daniele Hantuchovej (7), Magdaléne Rybárikovej (4), Dominike Cibulkovej (4), Radke Zrubákovej (3), Martine Suchej (2), Jarmile Gajdošovej (2) a Karine Cílekovej-Habšudovej (1) deviatou Slovenkou s triumfom.


Karolína Schmiedlová hrala finále dvojhry na hlavnom ženskom okruhu WTA prvý raz v kariére. Turnajová šestka odohrala na antuke v Riu azda svoj najlepší turnaj v živote, až do finále v zápasoch dominovala. Dvadsaťročná slovenská fedcupová reprezentantka si z Brazílie odváža nezdanenú prémiu 21 400 USD a 180 bodov do rebríčka WTA.


Zverenkyňa Milana Martinca Schmiedlová (doteraz 75. v rebríčku WTA) v dejisku budúcoročných olympijských hier nezačala finále najlepšie, hneď v úvode urobila dvojchybu a napokon stratila aj prvý gem. Následne zabojovala, vrátila súperke požičané a začínalo sa prakticky odznova. Podanie nebolo v prvom sete silnou stránkou ani jednej hráčky, ako prvá si ho dokázala udržať Erraniová až v šiestom geme. Schmiedlovej sa neskôr podarilo vyrovnať na 4:4 a viedla i 5:4. Za stavu 5:5 stratila svoj servis, no rozhodoval napokon tajbrejk. V skrátenej hre už dominovala Talianka.


Erraniovú výhra v prvom dejstve psychicky posilnila a v druhom už dvorec opanovala. Hrala presnejšie, minimálne kazila, lepšie sa pohybovala a zahrávala víťazné loptičky. Schmiedlová veľmi rýchlo prehrávala 0:4, potom síce vzala Talianke podanie, ale napokon to bolo z jej strany všetko. Po únavnom semifinále jej chýbali sily, aby výraznejšie vzdorovala Erraniovej. Schmiedlová už nedokázala so zápasom nič urobiť a súperka premenila po 113 minútach prvý mečbal.


Erraniová sa tešila na brazílskej antuke z ôsmeho turnajového triumfu v kariére, prvého od Acapulca 2013. Schmiedlová bola jej treťou slovenskou súperkou v boji o turnajovú trofej, Daniela Hantuchová zdolala Talianku v Pattayi 2011, Dominika Cibulková s ňou prehrala v Barcelone 2012. Vďaka triumfu sa posunie na 12. priečku rebríčka WTA.


"Chcela by som poďakovať všetkým divákom, ktorí sa prišli pozrieť na toto finále. Užila som si tento týždeň v Riu. Bolo to moje prvé finále na okruhu WTA v kariére, som rada, že som si ho mohla zahrať. Blahoželám Sare a ďakujem trénerovi, rodine a všetkým, ktorí mi doma verili a držali palce," povedala v prvej reakcii po finále priamo na kurte Schmiedlová a neskôr pre agentúru SITA doplnila: "Mrzí ma, že sa mi nepodarilo dnes vyhrať. Je to iné, ako byť len vo finále. Erraniová hrala veľmi dobre, v tomto teple bolo ťažké udržať s ňou tempo, lebo sa dobre hýbala a všetko vybehala. Možno som si mala viac pomáhať volejom. V druhom sete som už urobila viac chýb a nehýbala som sa stopercentne. Už postúpiť do finále je úžasné, ale verím, že sa mi ešte niekedy podarí dostať sa doň opäť a vyhrať. Je to asi najväčší úspech mojej kariéry."


Z Ria letí Schmiedlová na ďalší turnaj do mexického Acapulca.

Výsledok:
Sara Erraniová (Tal.-1) - Karolína Schmiedlová (SR-6) 7:6 (2), 6:1 za 113 minút

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies