ATP Rio de Janeiro: Nadalov úspešný návrat v 800. singli kariéry

NETKY.SK • 19 Február 2014, 12:01 • 2 min
ATP Rio de Janeiro: Nadalov úspešný návrat v 800. singli kariéry

RIO DE JANEIRO - Španielsky tenista Rafael Nadal uspel vo svojom prvom vystúpení od nečakanej aj zdravotnými problémami spôsobenej prehry so Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom 26. januára vo finále melbournských grandslamových Australian Open.

slovakia

left justify in out

V utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Rio Open presented by Claro hdtv v brazílskom Riu de Janeiro zvíťazil v derby nad Danielom Gimenom-Traverom za 101 minút 6:3, 7:5.

"Teší ma, že som nazad. Čelil som súperovi, ktorý už strávil niekoľko týždňov na antuke. Musím ešte popracovať na detailoch, ale zahral som lepšie ako v príprave, čo je pozitívum. Latinská Amerika je pre mňa výnimočná, cítim sa tu ako doma," cituje Nadala internetová stránka Tenisovej asociácie profesionálov. 

Dvadsaťsedemročný líder svetového rebríčka Nadal chýbal na prelome mesiacov vo Frankfurte v daviscupovom osemfinále proti Nemcom aj minulý týždeň v Buenos Aires, liečil si chrbát. V utorok absolvoval svoj jubilejný 800. singlový duel na hlavnej profesionálnej úrovni (bilancia 670:130). V osemfinále v dejisku OH 2016 ho vyzve ďalší krajan Albert Montanes. 

Húževnatý Malorčan Nadal má na brazílskej pôde štatistiku 10:0. V roku 2005 triumfoval v Costa do Sauípe a vlani v Sao Paule. Okrem neho majú z aktívnych tenistov aspoň 800 singlových duelov na konte Roger Federer, Tommy Haas, Lleyton Hewitt, David Ferrer a Nikolaj Davydenko. 

Dvojhra - 1. kolo: 
Rafael Nadal (Šp.-1) - Daniel Gimeno-Traver (Šp.) 6:3, 7:5 za 101 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies