ATP Rím: Djokovič získal 24.titul, vo finále zdolal Federera

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 08:06 • 2 min
ATP Rím: Djokovič získal 24.titul, vo finále zdolal Federera

RÍM - Srbský tenista Novak Djokovič ovládol prestížny turnaj ATP Masters 1000 v Ríme. V nedeľňajšom finále dvoch najvyššie nasadených hráčov zdolal v pozícii jednotky Švajčiara Rogera Federera v dvoch setoch 6:4, 6:3 a získal už svoj dvadsiatyštvrtý titul na turnajoch tejto série.

slovakia

left justify in out

Do rebríčka si pripísal tisíc bodov, na konto prémiu 628.100 dolárov. Vzájomnú bilanciu so Švajčiarom upravil po 39. vzájomnom súboji na 19:20 z jeho pohľadu, no sériu zápasov bez prehry na okruhu ATP natiahol už na 22 duelov.

Úvodný set priniesol vyrovnanú hru, počas ktorej si obaja velikáni držali svoje podania. Djokovič síce získaval gemy ľahšie, no aj Federer veľkému tlaku odolával, hoci prvý servis srbského súpera mu robil značné problémy.

 

Rozhodujúce momenty napokon priniesli excelentné výmeny v záverečných gemoch prvého dejstva. Kým Srb si svoje podanie v tom deviatom postrážil, Federer mimoriadne dramatický desiaty stratil, keď sa mu nepodarilo odvrátiť hneď prvý setbal.

 

Úvod druhého dejstva sa niesol vo svetle suverénnej kanonády svetovej jednotky. Djokovič po úspešnej prvej hre využil tretí brejkbal pri podaní súpera a následným čistým gemom vystavil za stavu 3:0 Švajčiara obrovskému tlaku. Ten sa síce mierne vzchopil a upravil na 2:4 a neskôr aj na 3:5, výborne hrajúcemu Djokovičovi však viac nezvládol vzdorovať a napokon mu po hodine a 16 minútach podľahol.

 

dvojhra - finále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Roger Federer (2-Švaj.) 6:4, 6:3

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona