ATP Rím: Djokovič počas víkendu s troma extempore

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 13:08 • 2 min
ATP Rím: Djokovič počas víkendu s troma extempore

RÍM - Srbský prvý muž svetového rebríčka tenistov Novak Djokovič vzbudil počas víkendu v Ríme rozruch hneď troma nebývalými vsuvkami. Hneď v úvodnom geme semifinále proti Japoncovi Kei Nišikorimu si raketou dorantal ľavý členok, keď si chcel oklepať antuku z podrážky, ale zasiahol do živého.

slovakia

left justify in out

"Bláznivá situácia. Trafil som sa riadne tvrdo a mám otlačenú kosť. Dosť dlho ma to iritovalo. Potom sa bolesť trochu vytratila, ale vrátila sa ku koncu zápasu. Jasný odkaz pre všetkých: ´Buďte opatrní, keď si čistíte obuv. Dajte si záležať na tom, aby ste rámom neudreli vedľa.´" s úsmevom povedal Djokovič po triumfe 2:6, 6:4, 7:6 (5), citovala ho internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP), pridala video.

Možno aj pod vplyvom zranenia si zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu za stavu 2:6, 6:4, 4:2 a nevýhoda neuvedomil, že proti brejkbalu ide podávať s roztrhnutými strunami. Všimol si to empajrový rozhodca Mohamed Lahyani a Srba na to upozornil, ten spočiatku nechápal, čo sa mu arbiter snaží vysvetliť. Následne s úsmevom odkráčal k lavičke po nový nástroj.

V nedeľu Djokoviča počas finále proti Britovi Andymu Murraymu (3:6, 3:6) rozladil stav dvorca v areáli Foro Italico po daždi. Označil ho za nebezpečný a chvíľu sa tváril, že za stavu 3:6, 3:4 a príjem odmietne pokračovať. "Niekto sa musí zraniť, kým zareagujete? V ostatných troch gemoch som si trikrát takmer podvrtol členok," hneval sa Djokovič. Neskôr na tlačovej besede podľa Live Tennis vysvetlil: "Nechcel som zásadnejší odklad, ale mohli sme pár minút počkať, kým dvorec aspoň trochu vyschne. Rozhodca vedel o priaznivej predpovedi počasia, takže nebolo dôvodu nevyhovieť."

Djokovič zažil turnaj plný turbulencií. V 2. kole zdolal francúzskeho kvalifikanta Stéphana Roberta "len" 7:5, 7:5, v osemfinále inkasoval od Brazílčana Thomaza Bellucciho svojho prvého "kanára" po štyroch rokoch (0:6, 6:3, 6:2), vo štvrťfinále prekonal tradičného španielskeho rivala Rafaela Nadala 7:5, 7:6 (4) z manka brejku v oboch častiach, pričom v druhom dejstve odvrátil päť jednotlivých setbalov na príjme v desiatom geme.

"Nole" Djokovič si napokon minimálne do parížskeho grandslamového Roland Garros (22. mája - 5. júna) musí počkať na prekonanie hranice 100 miliónov USD zárobku tenisom. Momentálne je na hodnote 99 673 404 USD.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona