ATP Poprad: Kovalík do štvrťfinále

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 13:54 • 2 min
ATP Poprad: Kovalík do štvrťfinále

POPRAD - Prvým slovenským štvrťfinalistom dvojhry na turnaji Poprad-Tatry ATP Challenger Tour sa stal Jozef Kovalík.

slovakia

left justify in out

Nasadená sedmička Kovalík zdolal v stredajšom osemfinálovom súboji nenasadeného Egypťana Mohameda Safwata za 97 minút 6:3, 7:6 (4). V druhom sete Kovalík zaostával 3:5, ale zlepšenou koncovkou získal set aj zápas v tajbrejkovej koncovke. Najbližším súperom 23-ročného Bratislavčana Kovalíka bude víťaz súboja Horacio Zeballos (Arg.-2) - Vladimir Ignatik (Biel.).


Bratislavčan Kovalík, 130. v renkingu, zvýšil náskok vo vzájomnej bilancii so Safwatom (214.) na 2:0. Ešte v roku 2011 nad ním zvíťazil tiež na najpomalšom povrchu v marockej Casablance 7:6 (6), 6:1. "Bolo to už konštantnejšie a lepšie z mojej strany ako v 1. kole. Ešte to však herne nebolo ono. Som rád, že som to zvládol, lebo v druhom sete som poľavil a súper vyrovnal hru. Dôležitá bola koncovka, ktorá mi vyšla. Očakával som, že Egypťan bude predvádzať typickú antukovú hru - tlačiť z forhendu, dobre sa brániť, čiže veľmi ma neprekvapil. V koncovke rozhodla moja trpezlivosť, správne som ´zamakal´ a zvíťazil," povedal Jozef Kovalík po stretnutí.


Zverenec Borisa Borgulu v rámci projektu NTC Kovalík zatiaľ má na konte dva tituly vo dvojhre na challengerovej úrovni, a to z Meerbuschu 2014 a aprílového Neapola. Vlani v Poprade neuspel v 1. kole proti Čechovi Janovi Šátralovi. Bol to vtedy jeho debut v "main draw" tohto podujatia vrátane košickej minulosti.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):


Jozef Kovalík (SR-7) - Mohamed Safwat (Egypt) 6:3, 7:6 (4)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies