ATP Poprad: Kližan sa teší na návrat. Doma je doma

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 15:15 • 2 min
ATP Poprad: Kližan sa teší na návrat. Doma je doma

POPRAD - Najlepší slovenský tenista Martin Kližan dosiaľ v antukovej sezóne hral iba jediný raz. Súboj 1. kola na nedávnom Roland Garros v Paríži proti Japoncovi Tarovi Danielovi napokon nedohral. Zranenie nohy, ktoré ho limitovalo od marcového turnaja v Indian Wells, už prekonal a na turnaji Poprad-Tatry Challenger Tour je pripravený na návrat.

slovakia

left justify in out

"Bol som mimo takmer tri mesiace, boli pre mňa veľmi náročné. Je to pomerne ťažké zranenie, Rakúšan Andreas Haider-Maurer mal to isté a mimo je takmer rok. Teraz som už fit a pripravený hrať. Potrebujem odohrať čo najviac zápasov, aby som získal prax. V príprave to ešte nebolo stopercentné, ale to nebude ani na kurte," uviedol Martin Kližan pre oficiálny web popradského turnaj TeniSta.sk.

Na otázku, prečo dal prednosť menšiemu turnaju na antuke v Poprade pred inými v tomto čase v zahraničí, odpovedal: "Doma je doma. Je to vždy určitá výhoda pre domáceho hráča hrať pred vlastnými fanúšikmi. Poprosil som riaditeľa turnaja o voľnú kartu, je to takto pre mňa lepšie. Zrejme sa nebudem cítiť na kurte tak komfortne ako pred pár mesiacmi, ale musím sa s tým vyrovnať. Verím, že odohrám viac ako len jeden zápas," povedal v dobrej nálade 26-ročný Bratislavčan, ktorý vo februári prekvapil celkovým triumfom na halovom turnaji na tvrdom povrchu v holandskom Rotterdame.

Na challengerovom podujatí popradského typu na Slovensku si aktuálne 50. hráč rebríčka ATP vo dvojhre zahrá po dlhšom čase. Vzhľadom na svoj vysoký renking v predchádzajúcich rokoch chýbal na challengerových antukových turnajoch v Košiciach či Trnave. "Neprislúcha mi hodnotiť organizátorov v Poprade, prišiel som sem najmä hrať tenis. Je to však výborné pre hráčov, že blízko kurtov je hotel, dobré reštaurácie so slovenskou stravou a tiež regenerácia v miestnom Aquacity," podotkol Kližan.

Jeho súperom v utorok popoludní v súboji 1. kola bude Chorvát Nikola Mektič, aktuálne 303. hráč rebríčka ATP vo dvojhre. Mektič bude mať výhodu minimálne v tom, že bude rozohraný z kvalifikácie. "Hrali sme spolu pred pár rokmi, ale už ani neviem, kde to bolo (San Maríno 2012 - pozn.). Neviem, čo môžem od zápasu očakávať. Začiatky bývajú vždy ťažké. Chýba mi ešte správny cit v ruke či sebavedomie, ale teším sa," doplnil Kližan, ktorý sa z Popradu chystá na slávny Wimbledon. "Odtiaľ zasa späť na antuku do Hamburgu a Umagu,“ doplnil zverenec Martina Hromeca.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies