ATP Poprad: Kližan a Kovalík postúpili do 2. kola

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 08:33 • 2 min
ATP Poprad: Kližan a Kovalík postúpili do 2. kola

POPRAD - Slovenský tenista Norbert Gombos sa prebojoval do 2. kola dvojhry na antukovom challengeri Poprad-Tatry.

slovakia

left justify in out

V úvodnom kole si poradil s Argentínčanom Tomasom Lipovsekom Puchesom 6:2, 6:4. Jeho ďalším súperom bude víťaz duelu medzi Rakúšanom Geraldom Melzerom a českým kvalifikantom Janom Mertlom. Úvodné kolo bolo konečnou stanicou pre ďalších dvoch Slovákov Dominika Šprocha a Lukáša Kleina.

 

Gombos vinou zranenia kolena z úvodu roka a dlhšej prestávky klesol v rebríčku ATP zo 138. až na 279. miesto. Súboj s málo známym Lipovsekom-Puchesom zvládol najmä v prvom sete veľmi dobre. "Kľúčový úder bol return, súper nepodával najlepšie. Dôležité bolo potvrdenie brejkov v prvom sete, veľmi dobre agresívne som v ňom hral. V druhom sete mi ušiel začiatok, spravil som zbytočné nevynútené chyby, ale vrátil som sa späť na koňa. Chytil som rytmus a hral som lepšie ako súper," uviedol Gombos pre oficiálnu stránku turnaja.

 

Do ďalšieho kola postúpil aj štvrtý nasadený Andrej Martin, ktorý si poradil s nemeckým súperom Nilsom Langerom v troch setoch 7:5, 6:7 (5) a 6:2. "Hovorí sa, že prvé kolo je na každom turnaji najťažší zápas, lebo hráč príde z iných podmienok a musí si zvykať na nové lopty aj kvalitu kurtu. Nebol to dnes najkrajší tenis a najlepší výkon, ale vtedy sa to najviac cení, keď je to takto vybojované. Začal som celkom dobre, ale v druhom sete som trošku znervóznel a záver som nezvládol. V treťom sete som sa cítil ako lepší hráč na kurte. Vedel som, že keď si dám pozor na niektoré veci, už to pôjde. Som rád, že som to aj potvrdil."

 

V 2. kole sa stretne s Rakúšanom Dennisom Novakom. "Je to kvalitný hráč, na challengeroch sú už len dobre pripravení tenisti. S trénerom sa vynasnažíme pripraviť čo najlepšiu taktiku na neho, aby sme mohli od začiatku bojovať a bodovať," povedal Martin pre oficiálnu stránku turnaja.

 

Do ďalšej fázy sa prebojovali aj jeho krajania Martin Kližan a Jozef Kovalík. Prvý nasadený hráč podujatia Kližan si poradil s chorvátskym súperom Nikolom Mektičom v troch setoch 3:6 a dvakrát 6:3. "Pozitívne je, že som po troch mesiacoch odohral celý zápas a vyhral som. Potešiteľné je, že noha držala od začiatku do konca duelu. Musím však priznať, že je to tak na 75%, lebo sem-tam ma to jemne pichalo. To sú ešte tie rany a jazvy z toho zranenia, vraj je to normálne. V hlave mám ešte taký menší mentálny blok, že ma to trošku bolí, preto niektoré údery nie sú stopercentné, čo ma niekedy zlý efekt. V konečnom dôsledku som však rád, že hrám druhé kolo," sprostredkoval Kližanove slová mediálny manažér Jozef Korbel.

 

Aj siedmy v pavúku Kovalík potreboval na Belgičana Jorisa de Looreho tri sety 7:6 (4), 3:6, 6:4.

 

dvojhra - 1. kolo:

Norbert GOMBOS (SR) - Tomas Lipovsek Puches (Arg.) 6:2, 6:4, Vladimir Ignatik (Biel.) - Dominik ŠPROCH (SR) 6:2, 6:2, Robin Staněk (ČR) - Lukáš KLEIN (SR) 6:3, 6:3, Andrej MARTIN (4-SR) - Nils Langer (Nem.) 7:5, 6:7 (5), 6:2, Martin KLIŽAN (1-SR) - Nikola Mektič (Chor.) 3:6, 6:3, 6:3, Jozef KOVALÍK (7-SR) - Joris de Loore (Belg.) 7:6 (4), 3:6, 6:4

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies