ATP Peking: Novak Djokovič si s Rafaelom Nadalom poradil v dvoch setoch

NETKY.SK • 11 Október 2015, 18:00 • 2 min
ATP Peking: Novak Djokovič si s Rafaelom Nadalom poradil v dvoch setoch

PEKING – Svetová jednotka Novak Djokovič bez väčších problémov porazil Rafaela Nadala v dvoch setoch a na tomto turnaji v Pekingu vyhral už šiesty titul.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný Nadal hral v tomto roku len svoje šieste finále a Djokovičovi podľahol v dvoch setoch 6-2 a 6-2. Španiel stratil svoje podanie hneď v prvej hre zápasu a za stavu 3-2 pre Srba mal šancu vziať si ho späť, avšak nevyužil dva brejkbaly. Následne v siedmej hre opäť stratil podanie a Djokovič následne čistou hrou uzavrel skóre prvého setu na 6-2.

 

img

V druhom sete za stavu 1-1 si Nadal vyžiadal ošetrenie jeho pravej nohy a následne v tretej hre stratil servis. Rovnaký scenár sa zopakoval aj v piatej hre a Djokovič napokon dotiahol do víťazného konca aj druhý set, keď využil až tretí mečbal.

 


Djokovič v tomto roku vyhral už svoj ôsmy turnaj a vyhlásil, že Peking je jeho najúspešnejší turnaj v doterajšej kariére. "Fanúšikovia sú dôvodom, prečo sa sem vraciam každý rok," dodal Djokovič.

Nadal pochválil najvyššie nasadeného hráča a povedal, že "zažíva jednu z najpamätnejších sezón v histórii nášho športu". Nadal sa vyjadril aj k jeho nedávnemu poklesu formy: "Zlepšoval som sa v každom jednom zápase. Všetky zápasy sú pre mňa dobrým tréningom. Je to dobrá energie pre silnejšiu budúcu sezónu."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona