ATP Peking: Nadal postúpil do finále a bude svetová jednotka

NETKY.SK • 5 Október 2013, 08:52 • 2 min
ATP Peking: Nadal postúpil do finále a bude svetová jednotka

PEKING - Španielsky tenista Rafael Nadal vystrieda Srba Novaka Djokoviča na pozícii svetovej jednotky. Stane sa tak s určitosťou už najbližší pondelok 7. októbra.

slovakia

left justify in out

Nadal postúpil do finále dvojhry na turnaji ATP v Pekingu a to mu bez ohľadu na výsledok obhajcu titulu Novaka Djokoviča v druhom semifinálovom zápase stačí na post lídra rebríčka. Nadal sa v prvom sobotňajšom semifinále príliš nezapotil, keďže jeho súper Čech Tomáš Berdych zo stretnutia odstúpil za stavu 2:4 v prvom sete. Berdych na začiatku viedol 2:1, ale za stavu 2:4 a 15:40 vykročil k sieti a zápas skrečoval. 

Nadal predtým naposledy figuroval na najvyššej priečke renkingu 3. júla 2011. Momentálne si ju absolútne zaslúži. Od svojej prehry v 1. kole Wimbledonu 2013 s Belgičanom Stevom Darcisom ťahá šnúru 22 zápasových úspechov. Získal turnajové trofeje v Montreale, Cincinnati a New Yorku a v polovici septembra pomohol Španielom jedným singlovým bodom v madridskej daviscupovej baráži proti Ukrajincom. V utorok v 1. kole China Open zdolal kolumbijského kvalifikanta Santiaga Giralda, v stredu v osemfinále prekonal Nemca Philippa Kohlschreibera. V semifinále si poradil s Čechom Berdychom, proti ktorému vyhral pätnásty zápas v sérii a celkovo má proti nemu skvelú bilanciu 16:3. 

Dvojhra - semifinále: 
Rafael Nadal (Šp.-2) - Tomáš Berdych (ČR-4) 4:2 - skreč, Berdych odstúpil pre zranenie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies