ATP Peking: Murray zdolal Dimitrova vo finále turnaja ATP v Pekingu

NETKY.SK • 9 Október 2016, 16:01 • 2 min
ATP Peking: Murray zdolal Dimitrova vo finále turnaja ATP v Pekingu

PEKING - Britský tenista Andy Murray triumfoval vo dvojhre na turnaji ATP World Tour 500 China Open v čínskom Pekingu (dotácia 4 164 780 USD, tvrdý povrch vonku).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný trojnásobný grandslamový víťaz nasadený ako prvý zdolal v nedeľňajšom finále nenasadeného Bulhara Grigora Dimitrova za 118 minút 6:4, 7:6 (2). Rodák zo škótskeho Dunblane získal na hlavnom profesionálnom okruhu jubilejnú 40. trofej, prvú od celkového prvenstva na augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro. Murray dosiahol tento rok piaty turnajový triumf, v Pekingu premiérový v kariére. O štyri roky mladší Dimitrov má na konte zatiaľ štyri tituly, ten posledný ešte z júna 2014 na tráve v londýnskom Queen's Clube. Odvtedy ťahá sériu štyroch finálových nezdarov.

 

Víťazmi pekinskej štvorhry sa stali španielski tenisti Pablo Carreno-Busta a Rafael Nadal, ktorí v nedeľňajšom finále prekonali americko-austrálsky pár Jack Sock, Bernard Tomic za 90 minút 6:7 (6), 6:2, 10:8. Tridsaťročná bývalá svetová jednotka Nadal získal v debli 11. titul v kariére, naposledy sa tešil na nedávnych olympijských hrách v Riu de Janeiro po boku krajana Marca Lópeza. 

Dvojhra - finále: 
Andy Murray (V. Brit.-1) - Grigor Dimitrov (Bul.) 6:4, 7:6 (2) za 118 minút 

Štvorhra - finále: 
Pablo Carreno-Busta, Rafael Nadal (Šp.) - Jack Sock, Bernard Tomic (USA/Aus.) 6:7 (6), 6:2, 10:8 (zápasový tajbrejk) za 90 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies