ATP Peking: Djokoviča nevyvádza z konceptu boj o post jednotky

NETKY.SK • 3 Október 2013, 18:36 • 2 min
ATP Peking: Djokoviča nevyvádza z konceptu boj o post jednotky

PEKING - Srbského tenistu Novaka Djokoviča nevyvádza z konceptu možná tohtotýždňová strata pozície lídra svetového rebríčka ATP pre nasadzovanie vo dvojhre.

slovakia

left justify in out

"Renking sa mení. Deje sa to vždy už dlhé roky. Nemá zmysel prehnane sa tým zaoberať. Úloha je vyhrať tak veľa zápasov, ako sa dá, lebo rebríčkové postavenie sa odvíja od výsledkov. Pokúšam sa teda robiť to, čo treba - zbierať víťazstvá. Dnes sa mi podarilo splniť to napriek priebežnej strate koncentrácie. Po zisku prvého setu som mal šance v úvodnej fáze druhého, ale dovolil som súperovi dostať sa do zápasu a on zahral dobre," uznal zverenec Mariána Vajdu po Djokovič štvrtkovom triumfe 7:5, 2:6, 6:2 nad Španielom Fernandom Verdascom v osemfinálovom 2. kole na turnaji ATP World Tour 500 China Open v Pekingu.

Dvadsaťšesťročný Belehradčan musí v čínskej metropole obhájiť titul, ak chce zotrvať na čele počítačového poradia k 8. októbru. Navyše, ak Španiel Rafael Nadal, ktorý je jednotka tohtosezónneho bodovania Race, postúpi v Pekingu do finále, vráti sa v pondelok - bez ohľadu na Djokovičov výsledok - na vrchol dlhodobého hodnotenia.

Srb sa v piatok vo štvrťfinále stretne s Američanom Samom Querreym, Nadal bude medzi najlepšími ôsmimi čeliť Talianovi Fabiovi Fogninimu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies