ATP Paríž: Nadal odstúpil z turnaja pre zranenie

NETKY.SK • 3 November 2017, 15:18 • 2 min
ATP Paríž: Nadal odstúpil z turnaja pre zranenie

PARÍŽ - Španielsky tenista Rafael Nadal odstúpil v piatok z turnaja ATP v Paríži pred štvrťfinálovým stretnutím so Srbom Filipom Krajinovičom. Ako dôvod uviedol zranenie kolena, ktoré ho trápilo už v minulých týždňoch.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný Nadal si už víťazstvom v 2. kole zaistil post koncoročného lídra svetového rebríčka. Dokázal to po štvrtý raz v kariére, na čele prezimoval aj v rokoch 2008, 2010 a 2013.

 

Španiel je prvý tridsiatnik a najstarší hráč, ktorý sa stal koncoročnou jednotkou od zavedenia rebríčka v roku 1973. 

 

"Musím sa odhlásiť. Samozrejme, bolo to pre mňa veľmi náročné rozhodnutie, lebo toto mesto je nepochybne najdôležitejšie v mojej kariére. Snažil som sa zo všetkých síl, večer som ešte podstúpil terapiu, aby som to mohol skúsiť," povedal 10-násobný šampión z antukového grandslamového Roland Garros vo francúzskej metropole Nadal, ktorý sa prezentoval zjavne limitovaným pohybom počas štvrtkového duelu s Uruguajčanom Pablom Cuevasom (6:3, 6:7 /5/, 6:3) v osemfinálovom 3. kole: "Tá včerajšia bolesť bola priveľká. Nechcel som sa však vzdať, nemám to rád."
 

"Spomenutý verdikt nie je len o Londýne, má nadčasovejší charakter. Je podstatné môcť hrať tenis tak dlho, ako sa bude dať. Prekonzultujem situáciu s mojím lekárom, urobil som to už po turnaji v Šanghaji. Uvidíme... Podstúpim liečbu, ktorá v minulosti fungovala," skonštatoval Nadal.

 

V Paríži-Bercy bol vo finále hneď pri svojom miestnom debute v sezóne 2007, nestačil na Argentínčana Davida Nalbandiana.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona