ATP Paríž: Čiličov úspešný návrat po skrátení trestu za doping

NETKY.SK • 28 Október 2013, 17:45 • 2 min
ATP Paríž: Čiličov úspešný návrat po skrátení trestu za doping

PARÍŽ - Chorvátsky tenista Marin Čilič uspel pri svojom nečakane rýchlom návrate do súťažného diania po treste za porušenie antidopingových pravidiel. V pondelok zvíťazil v 1. kole dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas v Paríži-Bercy (dotácia 3 204 745 eur, tvrdý povrch Acrylic v hale Palais Omnisports) nad holandským kvalifikantom Igorom Sijslingom za 102 minút 5:7, 6:1, 6:4. Dvadsaťpäťročný niekdajší 9. muž svetového rebríčka Čilič vyzve v 2. kole Argentínčana Juana Martína Del Potra nasadeného ako štvrtého.

slovakia

left justify in out

Momentálne 41. hráč počítačového poradia Čilič označil za darček roka, keď mu Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne minulý piatok zredukoval pôvodný 9-mesačný dištanc na 4 mesiace nútenej výluky. Podľa CAS išlo o neprimerane prísny verdikt vzhľadom na závažnosť previnenia. Trest uplynul presne 25. októbra o polnoci, keďže provizórna suspendácia vstúpila do platnosti 26. júna.

Chorvát mal pozitívny nález pri odbere na turnaji ATP World Tour 250 BMW Open v nemeckom Mníchove na prelome apríla a mája. Akreditované laboratórium Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) v kanadskom Montreale našlo vo vzorke Čiličovho moču zakázanú látku niketamid. Semifinalista melbournských grandslamových Australian Open 2010 pri vyšetrovaní uviedol, že nedovolený podporný prostriedok sa do jeho organizmu dostal požitím glukózových tabliet, ktoré si zadovážil sám a nepreskúmal ich čistotu v antidopingovom zmysle.

Dvojhra - 1. kolo:
Marin Čilič (Chor.) - Igor Sijsling (Hol.) 5:7, 6:1, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies