ATP Padova: Martin bol spočiatku mimo, ale postupne sa do toho dostával

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 11:37 • 2 min
ATP Padova: Martin bol spočiatku mimo, ale postupne sa do toho dostával

PADOVA - Obrat slovenského tenistu Andrej Martina v nedeľňajšom finále dvojhry proti Španielovi Albertovi Montanesovi na antukovom challengeri v talianskej Padove označil web Asociácie tenisových profesionálov (ATP) za ohurujúci.

slovakia

left justify in out

"Pre teplo to bol po fyzickej stránke veľmi náročný turnaj, čo sa premietlo aj do finálového zápasu. Spočiatku som v ňom bol akoby úplne mimo, ale postupne som sa do toho dostával. V treťom sete sme boli obaja veľmi unavení a siahali sme si na dno síl, bol to veľký boj," rekapituloval pre agentúru SITA daviscupový reprezentant SR Andrej Martin, ktorého na Apeninskom polostrove sprevádza kouč Miloslav Grolmus.


Dvadsaťpäťročný Bratislavčan sa v dueli s Montanesom zachránil z manka 0:6, 1:3, zvíťazil 0:6, 6:4, 7:6 (6). Stal sa po Austrálčanovi Matthewovi Ebdenovi (proti Američanovi Denisovi Kudlovi v britskom Surbitone) druhým hráčom, ktorý tento rok triumfoval v boji o challengerový primát aj cez súperov mečbal.


"Som rád, že som to zvládol a dostal som sa zase do lepšej hernej pohody," podotkol Andrej Martin, ktorý sa pokúsi tento týždeň zúročiť dobrú formu na challengeri v talianskom Todi, kde bude hrať na základe tzv. špeciálnej výnimky. V stredu - teda po dvoch dňoch oddychu od finále v Padove - nastúpi v 1. kole proti belgickej päťke podujatia Kimmerovi Coppejansovi. Už v utorok si zahrá štvorhru po boku Rakúšana Geralda Melzera.


"Od môjho predchádzajúceho triumfu uplynulo už dosť času a týždeň v Padove bol pre mňa magický," citovala internetová stránka turnaja Martina, ktorý v minulosti figuroval aj na 119. pozícii v počítačovom poradí, teraz je na 242. mieste. V neoficiálnej prepočtovej online verzii sa však k 13. júlu posunul na 184. stupienok.


Andrej Martin získal svoj piaty challengerový titul, prvý od prelomu júla a augusta 2014, keď sa radoval na antuke v českom Liberci. Medzičasom nebol vo finále. Terajší úspech si vzhľadom na motivačnú stávku odnesú vlasy Hansa Podlipnika-Castilla, Slovákovho častého deblového partnera: Čiľan pôjde "na koleno".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies