ATP nepotrestá Jaziriho, ITF však môže sankcionovať Tunisko

NETKY.SK • 18 Október 2013, 12:04 • 2 min
ATP nepotrestá Jaziriho, ITF však môže sankcionovať Tunisko

LONDÝN - Asociácia tenisových profesionálov (ATP) usúdila, že nenastúpenie Tunisana Maleka Jaziriho proti Izraelčanovi Amirovi Weintraubovi na štvrťfinále minulotýždňového challengeru v uzbeckom Taškente si nevyžaduje disciplinárne konzekvencie.

slovakia

left justify in out

Jaziri oficiálne nehral pre zranenie kolena, ale jeho brat a zároveň manažér Amir potvrdil, že e-mailom dostali od národnej tenisovej federácie pokyn embargovať predmetný duel. Tunisko totiž v blízkovýchodnej otázke podporuje Palestínu.

"Na základe stretnutia so zástupcami ministerstva mládeže a športu mám povinnosť sprostredkovať Vám nariadenie nehrať proti izraelskému súperovi," citoval obsah prípisu web Sport360. 

"Informácie z vyšetrovania sme postúpili Medzinárodnej tenisovej federácii ITF," znie komuniké ATP, ktoré zverejnil magazín Tennis. 

Portál Live Tennis uviedol, že Tunisku hrozí sankcia od ITF v podobe vylúčenia z Davisovho pohára družstiev mužov minimálne na rok. Funkcionári ITF sa budú zaoberať touto záležitosťou 31. októbra v Cagliari na Sardínii na riadnom zasadnutí pri príležitosti finále Pohára federácie (2. - 3. novembra) medzi Taliankami a Ruskami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona