ATP: Murray má nalomené zdravie, o účasti v Londýne stále váha

NETKY.SK • 11 November 2015, 11:17 • 2 min
ATP: Murray má nalomené zdravie, o účasti v Londýne stále váha

LONDÝN - Britský tenista Andy Murray precízne zvažuje kroky na tvrdom povrchu aj antuke, aby jeho rozpoltenosť v tomto období napokon dopadla k vlastnej i všeobecnej spokojnosti.

slovakia

left justify in out

Úradujúci olympijský víťaz z Londýna 2012 má pred sebou vystúpenia na pevnom podklade na koncoročnom šampionáte ATP World Tour Finals práve v britskej metropole (15. - 22. novembra) a následne odohrá na "tehlovej múčke" finále Davisovho pohára proti domácim Belgičanom v Gente (27. - 29. novembra). Asociácia tenisových profesionálov (ATP) mu síce po zverejnení váhania rýchlo pripomenula, že "Masters" sú okrem pocty aj povinnosťou, ale rodák zo škótskeho Dunblane stále nevylúčil absenciu.

"Ak sa v najbližších dňoch zraním, alebo sa mi ozve chrbát, potom zjavne nebudem na šampionáte hrať. Ak bude všetko v poriadku, plánujem začať trénovať v O2 Arene v piatok," povedal pre The Telegraph 28-ročný druhý muž renkingu Murray, ktorý sa momentálne pripravuje s naturalizovaným krajanom Aljažom Bedenem na antuke v hale v areáli Queen´s Clubu v Londýne, aby si na úplne inom povrchu pripomenul jeho špecifiká.

"Snažím sa to nejako užonglovať, aby som nechýbal v Londýne, ale zároveň si dodal šancu dobre zahrať v Davis Cupe. Je dôležité, aby som sám na seba prehnane netlačil a neočakával, že budem predvádzať na šampionáte skvelý tenis hneď po návrate na tvrdý povrch. Musím zohľadniť, čo terajší tréning na antuke narobí s mojím organizmom a hrou, pretože to je čosi úplne odlišné. Do štvrtka si budem zvykať na antukovú koordináciu a vzápätí od nej upustím a možno už v nedeľu absolvujem zápas na ´harde´. Bude to zložité," upozornil Murray, ktorý požiadal organizátorov o vystúpenia v pondelok, stredu a piatok, aby získal 24 hodín navyše.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona