ATP Montreal: Nadal získal rekordný 25. titul z turnajov Masters

NETKY.SK • 12 August 2013, 08:38 • 2 min
ATP Montreal: Nadal získal rekordný 25. titul z turnajov Masters

MONTREAL - Španielsky tenista Rafael Nadal získal v nedeľu v Montreale rekordný 25. titul z turnajov Masters.

slovakia

left justify in out

Vo finále dvojhry na podujatí Rogers Cup zvíťazil ako nasadená štvorka po kvalitnom výkone nad jedenástkou "pavúka" domácim Kanaďanom Milošom Raoničom za 68 minút hladko v dvoch setoch 6:2, 6:2 a ukoristil už deviatu cennú trofej v tejto sezóne. Španiel má v roku 2013 impozantnú bilanciu 48:3, v Kanade sa tešil t prvenstva tretíkrát. Z Montrealu si odniesol prémiu 547.300 dolárov a 1000 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. V jeho pondelňajšom vydaní sa posunul na tretie miesto pred krajana Davida Ferrera.

Po hladkom triumfe nad Raoničom Nadal žiaril spokojnosťou. "Odohral som veľkolepé finále. Turnaj v Montreale milujem, viaže ma k nemu veľa nezabudnuteľných spomienok. Tento týždeň bol pre mňa ako z rozprávky. Vedel som, že ak chcem na prestížnom podujatí vyhrať, musím predviesť v každom zápase špičkový tenis, čo sa mi aj podarilo. Najmä v semifinále proti svetovej jednotke Novakovi Djokovičovi a dnes vo finále mala moja hra naozaj vysokú úroveň. Po návrate na dvorce po pauze zavinenej zranením kolena som sa tvrdých povrchov obával, teraz sa však na hardoch cítim stále lepšie a lepšie. Dokážem hrať agresívne, dúfam že mi forma vydrží až do US Open," povedal pre akreditované médiá Nadal, ktorý v tomto roku nenašiel premožiteľa ani na turnajoch Masters v Indian Wells, Madride a Ríme.    

Raonič ani vo štvrtom vzájomnom zápase nenašiel recept na osemnásobného šampióna Roland Garros, ktorý premenil všetky štyri brejkbaly a zahral 17 winnerov. Napriek finálovej prehre sa však v pondelok stal historicky prvým Kanaďanom vo svetovej singlovej Top ten. Doposiaľ posledným domácim víťazom Rogers Cupu bol v roku 1958 Robert Bedard. "Už postup do finále na domácej pôde v Montreale je pre mňa veľkým úspechom, prienik do svetovej Top ten považujem za krásny bonus. Proti Nadalovi som až do polovice druhého setu nehral dostatočne trpezlivo, príliš som sa ponáhľal. Ak sa niektorý z hráčov veľkej štvorky dostane do trháku, je veľmi ťažké otočiť vývoj zápasu," povedal rodák z čiernohorskej Podgorice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona