ATP Montreal: Kližan v 1. kole dvojhry v Montreale proti Querreymu

NETKY.SK • 8 August 2015, 14:47 • 2 min
ATP Montreal: Kližan v 1. kole dvojhry v Montreale proti Querreymu

MONTREAL - Američan Sam Querrey bude súperom slovenského tenistu Martina Kližana v 1. kole budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Coupe Rogers v kanadskom Montreale (dotácia 4 178 500 USD, tvrdý povrch Decorturf).

slovakia

left justify in out

Stanovil to piatkový žreb. Postupujúci sa v 2. kole stretne s úspešným z duelu David Goffin (Belg.-13) - Steve Johnson (USA).

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan Kližan (34. v hodnotení) neuspel v 10 z ostatných 13 duelov na individuálnej úrovni. Nedávno ukončil svoju spoluprácu s českým koučom Martinom Dammom. O rok staršiemu Querreymu (32.) skúsi odplatiť prehru 6:7 (6), 3:6, 3:6, ktorú inkasoval minulý rok v septembri v rámci daviscupového zápasu v Chicagu.

Jednotkou tohto prestížneho "putovného" podujatia (každý párny rok sa koná v Toronte) je srbský líder svetového rebríčka Novak Djokovič, dvojkou Brit Andy Murray, trojkou Švajčiar Stan Wawrinka a štvorkou Japonec Kei Nišikori. Z prominentov "bieleho športu" chýba Švajčiar Roger Federer. Šampión si odnesie "mastersových" 1000 bodov do renkingu a prémiu 685 200 USD. Vlani v Kanade triumfoval Francúz Jo-Wilfried Tsonga.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies